contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Ciocolata Cu Bilute De Branza Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Si prajiturica asta am ochit-o tot pe blogul lui Nati, pe care o admir nespus :) ...retetele ei m-au fermecat pentru prima oara, acum muuuulti ani :P, pe cand am inceput si eu sa bantui internetul, hi, hi...
E delicioasa...si va asigur ca daca o veti incerca, va va iesi mult mai aspectuoasa decat mi-a iesit mie acum...
...eu m-am grabit si n-am mai intrebat intrebari intrebatoare :))) ...cum ar fi, care e dimensiunea tavii, etc...asa ca toata vina e a mea. N-am avut destul blat pentru a acoperi frumos bilutele de branza (am crezut ca blatul va creste mai spectaculos :P)
Aici puteti vedea mai bine cum trebuie sa arate rezultatul final: Diverse
Tot la postul Nataliei veti putea accesa doua linkuri, absolut minunate, de unde s-a inspirat si ea, cu delicioasa prajitura...caci de gustoasa e, tare :)) ...oricum ar iesi :)
Forma de copt trebuie sa aiba, asadar, un diametru de cca. 20 de cm. nu mai mare!!!
Ingrediente:
Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce
- 50 g. nuca de cocos rasa
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 3 linguri amidon
Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (fara varf)
- un praf de sare
- un varf de cutit praf de copt
Glazura:
- 120 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 25 g. unt
- 100 g. ciocolata
Mod de preparare:
Bilute de cocos: se amesteca toate ingredientele; se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci (eu le-am facut mai mari si poate si de-aia nu a mai ajuns blatul sa le acopere)
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt:

Aluat: se despart ouale; se bat spuma albusurile praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se incorporeaza ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza:

se da la cuptor, la foc mediu -180 grade, pentru cca. 20-25 de minute:

Se prepara glazura: se pun intr-un ibric toate ingredientele si se fierb la foc mic cateva minute, pana se ingroasa putin; se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine totul pe foc pana cand se topeste ciocolata. Se toarna glazura deasupra prajiturii caldute.
Se taie doar cand e rece:


Ne-a placut tuturor foarte tare, insa Bogdi ne-a intrecut in exclamatii de placere :))) ...asa ca v-o recomand cu mare drag, si voua si puiutilor vostri :)
Reteta preluata de la Nati


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com