contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură De Post, Cu Foi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu cu mult timp in urma am pregatit, la foc rapid, 4 prajituri de post; nu am apucat sa le fotografiez in toata splendoarea lor :) Doar traim in secolul vitezei, nu? :P Am reusit doar cateva instantanee, cu vreo doua prajituri, ramase stinghere, pe o farfuriuta.

Plecand de la prajitura cu foi cu suc de rosii am pregatit ceva asemanator. Crema mi-a "suflat-o" maica-mea.
Asadar am folosit pentru foi: 11 linguri ulei,
11 linguri zahar,
11 linguri apa minerala,
un praf de sare,
1 lingurita amoniac stins cu putin otet (sau zeama de lamaie),
faina, cat e necesara pentru framantarea unui aluat bun de intins.
O foaie am colorat-o cu cacao.
Aluatul rezultat (am folosit robotul de bucatarie) l-am impartit in 4, apoi am intins foile si le-am copt pe dosul tavii, tapetate cu hartie de copt, cca 12 minute, (pana incep a se rumeni); cea mai mica si uratica foaie am rupt-o in bucati.
Pentru crema am folosit: o cana cu apa,
3 linguri cacao,
200 g zahar,
foaia rupta bucatele.
Toate aceste ingrediente le-am pus pe foc si le-am fiert pana s-au transformat intr-un terci. Am aromat cu putina esenta de rom.
Am montat prajitura asa: foaie alba, 1/2 crema, foaie maro, 1/2 crema, foaie alba. Peste prajitura am asezat un fund de lemne si o greutate si am uitat de ea pana a doua zi.

Recunosc, am avut ceva emotii pentru ca s-a fragezit mai greu. Dar a fost tare buna.

P.S. Multumesc mult pentru premii, Lia si Lenuta! Le postez cat de repede!
A, trebuie sa fac ceva modificari pe blog, doar a venit iarna :)
Va puup!



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com