contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Fina Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un minunat desert in perioada de post ! O prajitura simpla, delicioasa, foarte usor de facut, dar totodata fina/delicata si foarte gustoasa ! 
 Timp de pregatire: 100 minute
Ingrediente:
2 kg mere
2 lingurite  scortisoara
1 lingurita  zahar vanilat
1 cana cu zahar
1 cana cu gris
1 cana cu faina
1 plic cu praf de copt
1 pachet margarina Rama
200 g nuca prajita si macinata
50g margarina pt uns tava
2 linguri pesmet pt tapetat tava
Frisca vegetala cu fructe/optional
Mod de preparare:
Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam  scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.
Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.
Margarina o taiem in trei bucati egale.
Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.
Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.
Pofta buna!