contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura In Dungi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Blat mac :
1 ou
5 linguri zahar
150 ml smantana
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
5 lingura mac
 
Blat cacao :
1 ou
5 lingura zahar
150 ml smantana
4 lingura faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri rase cacao
 
Blat nuca :
1 ou
5 linguri zahar
150 ml smantana
5 lingura faina
1 lingurita praf de copt
5 linguri nuci macinate
 
Crema :
400 ml lapte
4 lg gris
200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
175 g unt gras
 
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
1 lingura unt
2 linguri lapte
Mod de preparare :
      Blat mac :  mixam spuma albusul   cu zaharul ,adaugam galbenusul , smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava  tapetata cu hartie de copt.

Blat cacao :  mixam spuma albusul cu zaharul, adaugam galbenusul, smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem.
 
 Blat nuca :  mixam spuma albusul   cu zaharul adaugam galbenusul , smantana,  praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem .
 Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara,  turnam in ploaie grisul  amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.
 Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic ).
Deasupra se poate presara putina nuca macinata.

Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi!




Poftă bună!

Multumesc! http://miremirc.ro/