contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Krantz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz Prajitura Krantz

Acum 2-3 saptamani prietena noastra, Simona, a executat o prajitura delicioasa. Am planuit acum cateva zile ca vineri sa mearga Mada pe la ea si sa execute din nou prajiturica. A iesit o minunatie de prajitura, denumita Prajitura Krantz de catre Simona, datorita nucilor pralinate care sunt crocante. Daca nu ar dura atat de mult pana o faci va jur ca n-ar avea nici un cusur :)

Ingrediente

  • 3 linguri faina
  • 9 oua
  • 300 g unt
  • 400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 500 g zahar
  • 50 ml ulei (pentru uns tava)
  • sare

Mod de preparare

1. Foile

Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.

Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.

Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.

2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate

Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.

3. Crema

Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.

Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.

PS -> Simona, acum 15 minute pe Y Mess: “Vreau sa multumesc familiei care m-a sprijinit, prietenilor … aaa, stai ca nu e Oscar” =))

Prajitura Krantz este o reteta ce a fost publicata pe siteul Retetele Bunicii .ro

De asemenea v-ar putea interesa


Articol recomandat de retetelebunicii.ro
Author:Retetele Bunicii