contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Maria

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

         De ce Maria?! pentru ca am o multime de Marii in familie si am facut-o de ziua lor. Din pacate
aspectul nu este prea atragator ... dar gustul este fantastic. Doar ce am pus-o pe masa ca s-a si topit jumatate :))
  Ingrediente:
 Blat 
6 oua
1 cana zahar brun
1 1/2 cana faina
40 g unt
100 ml ceai de fructe de padure
3 si 1/2 lg cacao neagra
1 lgt cu varf scortisoara
Crema:
500 ml lapte
5 g gelatina
1 mana de boabe de stuguri negri
2 prune feliate
2 plicuri de frisca
Cum procedati:
>Blat
1. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma cu 3/4 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul (mixati pana cand se dizolva zaharul).

2. Faina amestecata cu praful de copt se cerne putin cate putin peste galbenusuri. Tot peste acestea adaugati si ceaiul de fructe, untul topit, scortisoara si cacoa si mixati bine.
3. Incorporati compozitia in albusuri cu ajutorul unei spatule.


4. Puneti intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la  primele  5 min la 220 °C, 40-50 min la 180 °C (din cand in cand incercati cu o scobitoare).


>Crema:

1. Laptelui fiert si racit ii adaugati gelatina hidratata, 1 plic frisca si bateti bine. Dati crema in frigider aproximativ 30 min, pana capata un pic de consistenta. 

Asamblare:
1. Dupa ce s-a racit, taiati blatul in doua parti inegale. Partea de jos trebuie sa fie mai groasa decat cea de sus. 
2. Trasati un cerc pe blatul mai gros lasand cam 2 cm la margine si scoateti partea aceea de blat (va ramane ca o cupa).
3. Puneti crema, iar deasupra puneti boabele de struguri si prunele taiate.  Peste acestea puneti plicul de frisca preparat conform instructiunilor. 
4. Deasupra puneti capacul din blat si bagati in frigider pentru 2-3 ore.
5. Cu ajutorul unei pensule distribuiti uniform siropul pe prajitura. Dupa 15-20 min puneti deasupra ciocolata topita si un struguras intreg. Cam asta e tot... Enjoy!
  Nota!
 Capacul il puteti faramita impreuna cu partea de blat scoasa ;) ca la prajitura Musuroi de cartita :P