contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Noapte Venetiana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Sora mai mica a REGINEI MARIA, prajitura  NOAPTE VENETIANA e la fel de delicata fiind printre preferatele mele.
Cu blat de cocos (crocant de aceasta data ) si un altul de cacao....crema vanilata de oua cu unt si glazura de ciocolata,   poate ostoi dorul de prajitura buna inca de la prima imbucatura :).
Cocosul e slabiciunea mea, mai ales in  blatul crocant de cocos, prin urmare n-am regretat faptul ca am ales sa-l coc separat.
In reteta "originala" blaturile se coc impreuna, insa in acest caz cocosul nu devine crocant.
In orice varianta ati alege s-o faceti, prajitura asta merita tot efortul :).
Se face simplu si cu timp, ca sa poti savura fericirea de-a o avea asamblata in toata splendoarea ei intr-un final :)
BLATUL DE COCOS :
6 albusuri se mixeaza cu 6 linguri de zahar pana se transforma in spuma tare.
se adauga 3 linguri de faina si 120 g de cocos ( fulgi ).
NOTA !!!
daca doriti ca blatul sa fie crocant il coaceti separat de cel cu cacao, daca doriti  o prajitura mai pufoasa asezati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si continuati sa preparati :
BLATUL CU CACAO :
4 albusuri se mixeaza cu 4 linguri de zahar pana se transforma in spuma tare .
se adauga 2 linguri de faina si doua linguri de cacao.
dupa omogenizare se toarna cu grija peste blatul de cocos si se coace 20-25 minute la 180*
Pana se raceste blatul /  blaturile preparati :
CREMA VANILATA DE OUA CU UNT :
6 galbenusuri se mixeaza impreuna cu 18 linguri de zahar pana se transforma intr-o crema albicioasa.
se adauga 6 linguri de lapte si se transfera pe baie de aburi .continuati sa mixati pana cand se intareste crema si se topeste zaharul.
Crema racita la temperatura camerei se amesteca cu un pachet de unt (250g ) 82 % grasime si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie.
In varianta cu blaturile coapte separat, prajitura  are doua creme, dupa cum puteti vedea in poze.
Daca alegeti sa coaceti blaturile impreuna, turnati crema peste blatul de cacao intr-un singur strat . Dati prajitura la frigider pana preparati :
GLAZURA DE CIOCOLATA :
100 g ciocolata (minim 52 % cacao )
50 g unt
5 linguri de lapte
se topesc pe baie de aburi pana se omogenizeaza intr-o frumoasa glazura pe care o turnati apoi peste crema vanilata de oua cu unt.
Peste ciocolata calduta presarati fulgi de cocos ( numai daca doriti )  :)
Dupa 3 ore de stat la frigider o puteti incerca....insa e mult mai buna a doua zi, cand aromele reusesc sa se intrepatrunda ;)

FITI BINECUVANTATI ! :)