contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură "pasiune întunecată"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O postare pe care cineva o așteaptă cu maaare interes:). Draga mea, dacă o vei face, să îmi dai de știre cum v-a plăcut.
Am numit-o ca în original, în pofida faptului că a mea nu a ieșit chiar așa întunecată. Am adaptat unele ingrediente la ce aveam eu în casă. Adică: în original era lichior de ciocolată și cafea; eu am folosit lichior de cafea și ciocolată caldă.
Oricum, a ieșit absolut delicioasă, cu o textură cremoasă, deși nu are cremă deloc.
Gata cu vorbăria. Să trecem la ... alte poveşti.
Ingredientele pentru blat:
  • 3 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 130 ml ulei
  • 40 ml ciocolată caldă (în original cafea expresso)
  • 90 ml lichior de cafea (în original lichior de ciocolată)
  • 70 gr nucă măcinată
  • 70 gr făină
  • 2 linguriţe rase cu praf de copt
  • un praf de sare

Pentru însiropat:
  • 80 ml ciocolată caldă (în original cafea expresso)
  • 50 ml lichior de cafea (în original lichior de ciocolată)

Pentru glazurat:
  • 45 gr zahăr (3 linguri)
  • 3 linguri cu lapte
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 100 gr unt

Am început prin a separa gălbenuşurile de albuşuri.
Am mixat gălbenuşurile cu zahăr până ce s-au albit (semn că s-a topit zahărul).
Am început să adaug uleiul câte puţin, până ce s-a încorporat tot tot tot.

Am pus şi ciocolata caldă - mix.
Şi lichiorul - mix.
Am amestecat făina cu nuca şi cu praful de copt. Am încorporat şi prăfoasele în compoziţie.
Am spălat paletele de la mixer (că altădată mi-a fost lene şi am dat greş) şi am băut albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
Am unit cele două compoziţii amestecând cu o paletă, nu cu mixerul.
Am uns tava cu unt şi am tapetat-o cu făină.
Am turnat aluatul
Am dat-o la cuptorul preîncălzit la treapta 1 din 8. A stat cam 50 de minute la mine. Abia atunci a ieşit scobitoarea curată.

Cât a stat la cuptor, am măsurat şi am amestecat lichidele pentru sirop.
De asemenea am prestat şi glazura exact ca aici. Ca să aibă timp să se răcească în voie.
Imediat ce am scos-o din cuptor, am înecat-o în lichior cu ciocolată caldă. S-a strâns, a tras totul ca un bureţel :)).
După ce s-a răcit bine, am băgat tava în frigider cam o oră.
Am scos-o apoi, am acoperit prăjitura cu aproximativ 3 sferturi din glazură.
Iar la frigider vreo oră.
Iar am scos-o şi am creat modele cu restul de glazură, fiind rău chinuită de talent.
Evident că poate fi făcută și în forma rotundă, rezultând un „aproape tort” minunat.
Sursa: aici.

Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com