contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Printessa Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

 Nuca si ciocolata se completeaza atat de bine , incat e imposibil ca folosite in aceeasi reteta sa nu faca furori.
Daca mai vin in completare si alte arome si texturi precum cafeaua si dulceata de caise, succesul e garantat.
Asftel o prajitura din ingrediente aparent banale se converteste intr-o prea fina aparitie, iar transformarea e uluitoare.
In putine cuvinte... asa s-a nascut minunata , inconfundabila, delicioasa PRINTESSA NUCA.
Am facut-o mai intai sub forma de tort, dar de data asta i-am adus cateva completari si am transformat-o in prajitura.
Pentru blat  :
7 oua
7 linguri de zahar  lichid ( de trestie ) [puteti folosi zahar tos ]
7 linguri de nuca macinata grosier
7 linguri de faina 000
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma  cu zaharul care se adauga treptat. Catre final se adauga si galbenusurile si se mixeaza pana cand spuma ramane "tapana" pe paletele mixerului .
Nuca se amesteca cu faina, apoi se adauga treptat in spuma de oua. Pentru omogenizare folositi spatula sau o lingura de lemn.
Blatul se coace intr-o forma  patrata , tapetata cu hartie  .
In cuptor trebuie sa stea cca 30-35 de minute la 180*.
Ideal ar fi sa coaceti blatul cu o zi inainte si sa-l tineti la frigider ,  dupa ce s-a racit complet.
Montati prajitura astfel :
Taiati blatul in 3 foi.
Prima foaie o ungeti cu 4-5 linguri de dulceata de caise.

  Puneti deasupra cea de-a doua foaie si insiropati-o bine-bine cu o ceasca de cafea amestecata cu esenta de rom.

Pentru crema :
 Amestecati 150 g de unt 65 %   la temperatura camerei cu 150 g de crema de ciocolata - CHOCO DUO - MISTER CHOC .

 Intindeti crema obtinuta peste blatul insiropat si nivelati.
Acoperiti cu cel de-al treilea blat.
Intoarceti prajitura cu susul in jos, astfel incat partea cu dulceata sa fie la suprafata, apoi asezati-o pe un platou.
Pentru decor :
Topiti pe abur sau la micro 200 g de ciocolata cu minim 52% cacao impreuna cu 50-60 ml lapte...amestecati pana obtineti o glazura.
Repartizati 25- 30  de jumatati de nuca ( samburi  INTREGI ) pe toata suprafata prajiturii.
Peste samburi turnati glazura folosindu-va de un pos.

Lasati prajitura la frigider pana a doua zi.
Apoi o puteti taia si savura :)
Simpla....

...sau alaturi de un mot de frisca naturala batuta cu putin zahar lichid .



FITI BINECUVANTATI ! :)