contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Rafaello

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta o am de la Simi, mamica lui Mihnea. Ea nu are blog, dar in schimb face niste prajituri.... mama-mama!!

Ok, scriu repede ingredientele, sunt atenta si la TV, joaca Brazilia cu Portugalia :P
Blat: 7 albusuri,
250 g zahar,
1 praf de sare,
100 g nuca de cocos,
5 linguri faina,
1 praf de copt.
Crema: 7 galbenusuri,
7 linguri zahar,
7 linguri faina,
400 ml lapte,
200 g unt.
Mai intai am pregatit blatul: am mixat albusurile (cu sarea), bine, bine, dupa care am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa; in ea am incorporat usor, amestecand cu miscari largi, de jos in sus, folosind lingura de lemn, nuca de cocos, amestecata in prealabil cu faina cernuta si praful de copt.

Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, vreo 30 de minute (verificati blatul, sa nu-l rumeniti totusi prea tare, dar sa fie bine copt; eu am facut testul scobitorii, dar nu am umblat la cuptor in primele 20 de minute).
Cat a stat blatul in cuptor m-am apucat de crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul, pana si-au marit volumul, dupa care am adaugat si faina. Mixer din nou :)

Am incorporat apoi laptele. Tot mixer, manca-l-ar mama :)

Am pus crema la fiert, pana s-a ingrosat, ca o budinca. A, am pus si niste esenta de vanilie. Rece, am incorporat crema in untul frecat spuma.
Am intins mai apoi crema peste blat...

... dupa care am presarat nuca de cocos, circa 30 g. Am dat putin la frigider.
Si gata :)

Inca un detaliu.

Va las, ma intorc la meci :D



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com