contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rapida Cu Dovleac Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Prajitura cu dovleac si nuci, cu o glazura fina de crema de branza, este delicioasa si aromata.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
210 de grame de faina
1 praf sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
180 de grame de zahar
3 oua
270 g piure de dovleac
100 ml ulei
1 lingurita rasa scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 lingura coaja rasa de portocala
100 de grame de nuci tocate

Pentru glazura:
100 g unt
100 g crema de branza
120 g de zahar pudra
nuci tocate, prajite

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Dovleacul ras il calim cu o lingurita ulei pana se moaie si se evapora din sucul pe care acesta il lasa. Pregatim o tava de copt de mica (23*23cm) Punem ingredientele uscate (faina,sare, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara) intr-un castron si le amestecam. Mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, pireul de dovleac si coaja de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient usor pentru a omogeniza compozitia.

Incorporam faina amestecata cu restul ingredientelor, iar la sfarsit adaugam nucile macinate. Turnam aluatul in tava si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.

Cat timp se coace prajitura pregatim glazura amestecand untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi cu crema de branza. Intindem glazura peste prajitura racita, si presaram nuci tocate. O taiem in cuburi si servim.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook