contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rasturnata Cu Mere Si Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
* 6 oua (io am avut 5 oua maaaari)
* 6 linguri de faina
* 5 linguri de zahar
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* un castron de mere (nu stiu exact cate au fost)
* 12 linguri de zahar pt caramelizat


*tava folosita: 25x35 cm (inaltime aprox 5 cm)


- am caramelizat zaharul intr-o oala si am turnat in tava tapetata cu hartie de copt .
- merele le-am decojit, le-am curatat de cotor, le-am taiat felii si le-am asezat in tava peste zaharul ars intarit intre timp; le-am presarat cu scortisoara si putin zahar.
- tava cu mere am bagat-o in cuptorul preincalzit pt aproximativ 15 min sa se coaca putin.
- intre timp am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul si z.vanilat.
- am adaugat galbenusurile frecate si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- am omogenizat totul cu lingura de lemn cu miscari usoare sa nu se sparga spuma de albusuri.
- am turnat peste merele coapte blatul si am bagat prajitura la cuptorul pt aprox 40 min (primele 5-10 pe foc mare, apoi am redus la prima treapta).
- dupa 40 min am incercat cu scobitoarea si era coapta. am stins cuptorul si am lasat prajitura sa se racoreasca cu usa cuptorului deschisa.
- dupa vreo ora am rasturnat prajitura pe o tava.













Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com