contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Streitt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente blat:
150 g zahar tos
150 g nuca macinata
5 albusuri
1 lingura de faina
Ingrediente crema:
5 oua
200 g zahar
300 g margarina
cacao
Preparare blat: Se bat albusurile, apoi se adauga zaharul treptat si se bat in contunuare pana cand albusul se tine de tel. Se adauga nuca si la urma o lingura de faina. Se coace intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina, la foc iute. Blatul obtinut se taie in 2 felii.
Preparare crema: Se pun pe foc mic ouale si zaharul intr-o cratita pe o tabla pana se face o crema ca o smantana groasa. Se amesteca mereu. Se ia de pe foc, se adauga 250-300 g margarina fierbinte. Se adauga cacaoa sau ness(dupa preferinta) cca 50 g. Dupa ce totul s-a racit se freaca bine pana se face o spuma. Se pune crema intre cele 2 foi si pe deasupra se orneaza cu frisca, ciocolata rata sau numai cu zahar pudra amestecat cu vanilie. Se taie in forma patrata.