contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tosca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:
blat:

-8 albusuri
-200 g zahar
-100 g mac
-50 g nuca de cocos
-4 linguri faina
-1 praf de copt
-300g biscuiti
crema:

-8 galbenusuri
-8 linguri de zahar
-400ml lapte
-6 linguri amidon.
-50 g unt
-vanilie
glazura:
-100 g ciocolata
- 4 linguri lapte
-50 g margarina
Mod de preparare:
Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti insiropati(acoperim toata suprafata),glazura.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com