contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prepelite La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va prezint azi, o reteta bestial de gustoasa si incredibil de usor de pregatit!
Incep totusi, cu aceasta poza, nu cu rezultatul final al retetei asa cum v-am obisnuit, nu pentru ca sunt eu in ea, ci pentru a va arata cat de "mari" sunt prepelitele salbatice. Cele pe care le capturam in sezonul de vanatoare care permite acest lucru.
Si asta pentru ca o prietena, mi-a aratat ca si-a cumparat prepelite (vii) pentru a avea oua proaspete in fiecare zi, de la ele (cred ca stiti ca sunt o gramada de recomandari medicale la consumul acestora, mai ales sub forma de "ou crud"). Iar acele prepelite (nu ma pricep eu, dar cred ca e o specie Japoneza?) erau mai mari, de ziceai ca sunt potarnichi (adica de vreo 2 ori mai mari ca cele salbatice)!
Dar sa incepem cu:
Ingrediente pentru 3 persoane:
12 prepelite (noi mancam 4 prepelite / portie)
1 capatana de usturoi
3-4 foi de dafin
50 ml ulei de masline
sare, piper dupa gust
2-3 ramurele de cimbru proaspat (doar frunzulitele)
10 ramurele de cimbrisor proaspat pentru ornat
Preparare:
Prepelitele (proaspete sau congelate) se curata bine de pene si de intestine. Le spalam in apa rece, pana cand sunt bine scurse de sange! (prepelitele au carnea rosiatica, deci mai inchisa la culoare!!!)

Cu o foarfeca de bucatarie, taiem prepelitele pe spate si o despicam in doua parti.
Cateii de usturoi se curata si se taie in doua. Frunzele de dafin le maruntim (nu prea tare) si le presaram peste prepelitele taiate.

Punem sare si piper, le grupam intrun bol (eu am folosit un vas Jena cu capac), le stropim cu uleiul de masline, acoperim vasul (cu folie alimentara sau cu un capac) si lasam prepelitele pentru cel putin 12 ore in aceasta marinada, in frigider (mai bine peste noapte).

Dupa de s-au scurs cele 12 ore, scoatem prepelitele din marinada, presaram cimbru proaspat peste ele (nu va zgarciti cu cimbru, o sa dea o aroma deosebita preparatului) pregatim o punga de gatit (punga Magica) le introducem in punga, iar punga pe o tava de cuptor. Nu uitati sa intepati cu o scobitoare punga in cateva locuri, pentru a da posibilitatea aburului care se formeaza, sa iasa din punga si sa nu o sparga!
Incingem cuptorul la 220ºC si introducem tava in el pentru 45-50 minute.

OK! Timpul a expirat! Abia astept sa vad "rezultatul"!

Atentie cum taiati punga! In interiorul ei sunt aburi fierbinti! Sa nu va opariti mainile!
Am taiat cu grija punga umflata cu aburi si un miros imbietor s-a raspandit in bucatarie! Miroase incredibil si arata incredibil! Le-am scos pe o farfurie mare si le-am ornat cu crengute de cimbrisor.



Asa ca, Prepelitele coapte in cuptor ....Done!
POFTA BUNA!
P.S.
In 10 minute, farfuria aia mare si plina de "delikatesuri" arata ASA:

Acum putem servi meniul si catelului!

Articol recomandat de marcel-iorga.blogspot.com