contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Lunii Decembrie 2011 - "dulce Romanie"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bun venit, dragii mei, la "Dulce Romanie" - Provocarea lunii Decembrie 2011. Si La multi ani! dragi romani.
Cand Mihaela , acum mai bine de un an a lansat aceasta provocare, nu cred ca isi imagina ce amploare va lua. Dar, pentru ca proiectul a fost creat cu drag, tot asa a si fost dus mai departe. Multi, de prin toate colturile lumii, au vrut sa arate cat de dulce e Romania si cat de priceputi sunt romanii, asa ca de la o luna la alta a crescut numarul celor care participa.
Adevarul e ca si gazdele fiecarei luni ne-au provocat care mai de care cu ingrediente si teme apetisante, care ne-au pus imaginatia si indemanarea la munca :). Daca vreti sa vedeti toate gazdele, precum si ingredientele propuse, apasati aici
Luna aceasta am eu onoarea de a fi gazda acestui minunat proiect. Fiind o luna mai festiva decat toate celelalte, va spun drept am stat mult sa ma gandesc ce ingrediente sa va propun. Trebuia sa fie ceva de sezon, in mod sigur, dar vroiam si ceva care sa va provoace.
Primul ingredient nu este prea romanesc, recunosc. Asta pentru ca, desi ma simt bine pentru ca sunt romanca si nu mi-as dori sa traiesc in alta tara (sa calatoresc, da. Dar dupa doua saptamani, vreau acasa), nu-mi place mancarea romaneasca. De cativa ani m-am indragostit de aromele asiatice si nu o sa ma lecuiesc prea repede. M-am gandit sa impartasesc si cu voi aceasta noua pasiune a mea si de aceea va provoc sa gatiti cu
1. GHIMBIR



De la mine din frigider nu lipseste niciodata o bucata de radacina de ghimbir. Cei care l-au folosit sunt sigura ca il iubesc in continuare, iar celor care nu l-au intalnit inca le spun: incercati-l si va deveni vedeta mancarurilor voastre.

De fapt radacina de ghimbir nu e bine zis, pentru ca ghimbirul e un rizom. El isi are originea in sudul Asiei si e folosit nu numai in mancare, ci si in medicina. In China i se cunosc proprietatile terapeutice de mii de ani, fiind mentionat si in scrierile lui Confucius.

Pentru provocarea propusa de mine, v-as ruga sa folositi rizomul in stare proaspata. Daca insa nu gasiti, sau vi se pare prea scump, exista ghimbir praf, care e mult mai accesibil (dar nu are acelasi gust si nici proprietati curative).


N-am uitat ca la sfarsitul lunii este Craciunul. Nasterea Domnului e sarbatoarea favorita a multora. De aceea incercam sa avem o masa plina de bunatati. Cum mie imi plac tare mult dulciurile mici facute de Craciun si cu care il asteptam cu drag pe Mosu', cea de-a doua propunere a mea este:

2. PRAJITURELE PENTRU CRACIUN



Ce inseamna prajiturele? Biscuiti de toate felurile, cupcakes, prajituri mici, s.a.m.d.(nu torturi)


Daca doriti sa participati postati reteta pe blogul personal, cu link la aceasta postare. Apoi va rog sa-mi trimiteti un mail la adresa [email protected], care sa contina:

- o poza cu preparatul final;
- denumirea preparatului;
- link catre postarea voastra;
- numele vostru;
- numele blogului personal.
Puteti participa la provocare chiar daca nu aveti blog; in acest caz trimiteti pe mail reteta, fotografia preparatului si numele vostru.

Imi puteti trimite postarile voastre pana pe 28 decembrie, iar eu le voi aduna si aranja intr-un articol ce va aparea pe 3 ianuarie. Nu voi putea sa-l postez mai devreme, pentru ca de sarbatori voi fi plecata si nu voi avea acces la internet.

Asa cum se stie, gazda lunii Ianuarie 2012 va fi persoana care se va oferi prima, printr-un comentariu la aceasta postare. 


 Sper sa va placa provocarea propusa de mine si sa participati in numar cat mai mare. Va imbratisez si va doresc o zi linistita.
Brindusa.