contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Busuioc, Lapte De Cocos Si Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Stiati ca busuiocul este de mai multe feluri? Busuioc dulce, busuioc sfant(folosit in biserica I assume) etc? Vedeti si alte info despre busuioc aici.

Reteta de azi este simpla si are arome surprinzatoare, exotice. Folosim laptele de cocos si curry, iar aceste ingrediente din bucataria asiatica ii vor da carnii noastre arome foarte interesante si neasteptate.

Avem nevoie de:

[pentru 4 persoane]

  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita chili(boia iuteee)
  • 1/4 lingura curry
  • 300 g piept de pui dezosat
  • 1 ceapa rosie taiata fin
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 ardei iuti taiati fasii subtiri su curatati de seminte(care sunt foarteee iuti)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 3 linguri de busuioc taiat fin (eu am folosit proaspat din prima mea recolta de pe balcon:)
  • 1 lingura ghimbir proaspat–razalit
  • Orez fiert(pentru garnitura)

1 Intr-un vas mic amestecati toate mirodeniile.

2 Spalati pieptul de pui, apoi taiati-l in cubulete. Scurgeti bine toat apa de pe carne, apoi condimentati cu mirodeniile amestecate. Acoperiti apoi carnea si lasati-o sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei.

3 Intr-o tigaie wok, incalziti o lingura de ulei de masline, adaugati ceapa si ardeiul iute si caliti cam 3 minute. Apoi adaugati usturoiul si mai caliti 1 minut. Turnati ceapa calita intr-un bol.

4 Incalziti cea de-a doua lingura de ulei in tigaia wok si prajiti bucatelele de carne. aprox 4 minute pe fiecare parte, pana sunt facute. Turnati bucatelele de carne prajite peste ceapa, in acelasi bol.

5 Amestecati 2 linguri de lapte de cocos cu amidonul. Restul laptelui de cocos turnati-l in tigaia wok goala si incalziti-l. Adaugati si amidonul in laptele din tigaie. Fierbeti pana incepe sa se ingroase. Adaugati si sosul worcestershire. Apoi adaugati ceapa si bucatelele de pui in tigaie si amestecati totul. Adaugati busuioc si giner la sfarsit. Mai fierbeti 2 minute si serviti pe pat de orez.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com