contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ciuperci Si Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC2536

O mancarica usor de gatit si numai buna acum ca e perioada OktoberfestGură deschisă. Si daca tot nu-mi place sa beau bere, atunci o s-o gatesc.BecRteta o am din seria Delicii in bucatarie

Ne trebuie:

- pui (pulpe sau piept)

- o jumatate de pahar bere blonda

- o ceapa mica

- un catel de usturoi

- 8 linguri de ulei - de masline de preferinta

- 4 linguri de faina

- 300 grame ciuperci

- sare

- piper

_DSC2512_DSC2514

Intai marinam bucatile de carne de pui, ungandu-le si cu amestecul preparat din 4 linguri de ulei, sare, piper, usturoiul tocat, ceapa taiata marunt si frunzele de patrunjel maruntite. Lasam carnea o ora in aceasta marinada, timp in care curatam ciupercile, le sedprindem piciorusele, si le taiem felii mai groase.

_DSC2515_DSC2517

Incalzim patru linguri de ulei intr-o tigaie, luam puiul si-l tavalim “maiestuos” prin faina, il prajim cinci minute pe toate partile sa prinda nitica rumeneala, dupa care le mutam intr-o tava de friptura ( sau oala sau ce vas credeti voi), mai punem si ciupercile, bericica, nitica sare si bagam la cuptor. Eu una ca sa se faca mai repede, am pus intai sa fiarba pe foc si cand a inceput sa dea in clocot, am bagat la cuptorul incins. Vedem ca e gata cand din carnita intepata a puiului se scurge doar un lichid incolor, fara urme de sange. Daca avti suficienta rabdare si asteptati, puteti avea un pui rumenit fain frumos, eu una n-am avut atata rabdare, l-am scos sa-l devorez de indata ce a inceput a se rumeni in cuptor. Yumiiiiiii!!!!

_DSC2518