contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Mazare In Wokul Delimano

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
MADE BY LIANA


Ma tot gandeam ce sa fac de mancare in asa fel incat sa nu stau prea mult in bucatarie si nici prea aproape de aragaz pe caldurile astea sufocante. Aveam niste pulpe superioare de pui, vreo trei la numar, cand mi-au picat ochii pe revista Femeia de azi si aceasta reteta rapida. Rapida pentru ca am folosit wokul Delimano, cu invelis de ceramica, in care mancarea nu se arde, nu se lipeste, nu se afuma si nici nu se pierde timpul cu spalatul vasului. Am taiat pulpele, cu ciocanelele am facut o supa cu taietei, iar cu pulpele superioare reteta de fata.
Ingrediente:
3-4 pulpe superioare de pui, 50g costita/bacon, 2 fire de usturoi verde, 3-4 fire de ceapa verde, 300g mazare noua, 2 linguri de smantana, 1 lingura cu parmezan ras, 50 ml vin alb, marar verde, sare/piper mozaic.
Mod de preparare:
1.Pune la fript in wokul fara grasime costita taiata fasii subtiri doar atunci cand e incins, adica atunci cand senzorul de temperatura de pe maner, se inroseste.

Cand s-a aurit,...dap, io am lasat-o cam mult ;P

scoate-o si pune la calit puiul.

Eu am dat pulpele intregi intr-un clocot, pe urma le-am taiat, am lasat ciocanelele in supa si pulpele superioare in wok. Cand si-a schimbat culoarea, scoti pulpele si le asezi pe hartie absorbanta.
2.Toaca marunt ceapa si usturoiul

si pune-le si pe ele la calit in grasimea ramasa.

Cand partea verde devine stralucitoare, stinge cu o cana cu supa, adauga costita, vinul, puiul si acopera.

3. Lasa sa fiarba vreo 15 minute, apoi adauga mazarea.

Fierbe acoperit apoi, pana ce mazarea s-a inmuiat. Am cumparat mazare proaspata, dar am gasit viermi in ea, asa ca ...am aruncat-o. Am fost nevoita sa folosesc mazare din conserva, care era fiarta, deci nu am mai acoperit.
4. Adauga smantana de gatit si parmezanul si tine pe foc cinci minute. Stinge focul, pune piper in 4 culori si acopera. Lasa cateva minute inainte de a servi, cu marar tocat presarat deasupra.


Nu stiu daca am stat 15-20 minute pentru acest fel de mancare, dar timpul scurt s-a datorat si wokului cu invelis ceramic Delimano, iar mancarea a fost super gustoasa, pentru ca alimentele isi pastreaza toate calitatile ;-)