contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta delicioasa care mi-a trezit curiozitatea  acum foarte mult timp dar niciodata nu am  avut ocazia sa o incerc.
Recunosc , nu prea imi puteam eu imagina ce gust poate rezulta din portocale si carne de pui si am gatit cu oarecare scepticism  asteptandu-ma la un rezultat nu tocmai  bun insa  m-am inselat. 
Este o reteta exotica  extrem de savuroasa pe care i-as recomanda-o oricui.

Ingrediente:
  • 2-3 bucati piept de pui
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 250 g  supa de pui
  • 150 ml suc de portocale
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1-2 linguri de  amidon de porumb
  •  sare 
Preparare:
Taiem pieptul de pui cubulete si  punem la prajit in trei  sau  chiar patru  linguri de unt.

Dupa ce s-au rumenit bine ,le condimentam cu piper si sare, le mai lasam putin , le scoatem si le  punem   pe un prosop de hartie.
 Amestecam sucul de portocale cu ghimbirul,supa de pui, sosul de soia si zaharul.
Punem amestecul  la foc mediu pana incepe sa fiarba, adaugam  amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam si carnea de pui , sare dupa gust si le amestecam bine.


Se serveste cald cu sau fara garnitura de orez .
Pofta buna!