contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Cuptor Cu Legume De Vara

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o capatana de usturoi • o ceapa, taiata sferturi • ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, iarba de limon, rozmarin (uscate).


Cine e gata sa tina cuptorul incins pentru cam o ora si jumatate, la foc mic? Cu toata caldura degajata, va asigur ca rezultatul merita din plin. Puiul fraged, care se topeste in gura, aromat cu rosii, busuioc, ceapa si usturoi, plus verdeturi din plin, fierbe incet sub capac, lasandu-se patruns de toate aromele. E un fel extrem de gustos, care vara are o nota de prospetime mediteraneana, datorita rosiilor dulci, busuiocului proaspat si a cepei care inca nu a apucat sa se iuteasca.
Mod de preparare: Ungeti copanele cu ulei de masline amestecat cu condimentele si lasati la marinat (2 ore, la frigider). Intr-o cratita cu capac, puneti pulpele, turnati deasupra marinata, adaugati ceapa, rosiile, cateii de usturoi intregi, frunzele de busioc. Adaugati si o ceasca de apa si inca un praf de sare si piper. Dati la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora si jumatate. Scoateti apoi capacul si lasati inca 15 minute, pana ce sosul se mai evapora, iar pulpele se rumenesc. Asta a fost tot!

Acum, ca e gata, puteti sa serviti cu un piure alaturi, peste care sa turnati sosul aromat din tigaie. Dar nu uitati sa distribuiti in farfurii si rosiile si ceapa, dulci si moi, pe jumatate fierte pe jumatate coapte. Usturoiul puteti sa-l eliberati din coaja si sa-l mixati, impartind apoi crema obtinuta pe copanele...



Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com