contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Cuptor în Sos De Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Această reţetă o recomand în special adulţilor, pentru că ea conţine alcool. În rest, este foarte bună.
Avem nevoie de:
1. câteva bucăţi de pui (pulpe sau piept)
2. 1-2 cepe
3. 2-3 căţei de usturoi
4. 1 cutie ciuperci feliate
5. 2-3 linguri făină
6. 450 ml vin (aşa prevede reţeta, însă eu am considerat că este prea mult iar puiul capătă un gust puternic alcoolizat, aşa că recomand folosirea a jumătate din cantitatea de vin iar până la 450 ml puteţi completa cu supă de pui)
7. condimente (sare, piper, 1 linguriţă condimente de pui, 1-2 foi de dafin)
Procedăm astfel:
- amestecăm condimentele de pui cu făina şi dăm bucăţile de carne (spălate şi curăţate) prin acest amestec;
- aşezăm carnea într-un vas termorezistent mai înalt, iar deasupra aşezăm restul ingredientelor: ciupercile (bine ar fi dacă aţi folosi ciuperci proaspete, care sunt mult mai gustoase - spălate bine şi feliate), ceapa tăiată în sferturi, usturoiul pisat, un praf de sare şi restul condimentelor;
- turnăm vinul şi supa de pui (rezultată din 1/2 concentrat de pui şi 225 ml apă călduţă);
- dăm tava la cuptor pentru 45-55 min., până ce sosul se leagă şi scade, iar puiul este fraged;

Servim puiul beţiv cu garnitură de cartofi natur sau alte legume fierte sau sotate. Este un preparat simplu, dar gustos. Poftă bună!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com