contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marsala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu daca v-am mai spus de Top Chef, o emisiune americana de cuisine, de unde am invatat foarte multe chestii interesante printre care cum sa toc patrunjel, desi pana atunci ma feream de el pentru ca nu suportam sa il toc marunt;)) dar asta e doar o mica mica parte din ce se intampla acolo, unii dintre cei mai tari bucatari din America se intrec in a te da pe spate cu tot felul de combinatii;) in fine, la emisiunea aceasta a participat si Fabio Viviani, unul dintre chef-ii mei preferati. Este absolut genial, carismatic, il iubesc frateste:)) Are o emisiune pe yahoo unde in fiecare saptamana prezinta cate o reteta usoara, de unde m-am inspirat de aceasta data. 

Am folosit pana acum Marsala doar la tiramisu, chiar ma intrebam ce sa mai fac cu el;)) am avut putine dubii, vin foarte foarte dulce cu pui...hmm... dar va spun, it will blow you away! Da o aroma foarte placuta, un gust nemaiintalnit de care va veti indragosti cu siguranta. Aveti aici si varianta video a lui Fabio.



Ingrediente (2 portii):
2 portii piept de pui
50g faina
2 linguri unt
O lingura ulei masline
3 catei de usturoi intregi, curatati si zdrobiti
O crenguta de cimbru
200g ciuperci feliate
200ml vin Marsala
150ml smantana lichida
Mod de pregatire:
Intr-o tigaie nonaderenta topiti untul. Adaugati crenguta de cimbru si lasati cateva secunde. Adaugati cateii de usturoi si ciupercile. Asezonati si prajiti la foc mare pana ciupercile sunt aurii.
Intre timp, bateti bine pieptul de pui pentru a fi subtire si egal. Dati cele doua bucati prin faina si scuturati de exces.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati puiul si prajiti 2 minute pe fiecare parte.
Adaugati vinul Marsala, va produce ceva flacari, deci nu va speriati, e normal;) lasati sa se reduca sosul, apoi adaugati ciupercile, usturoiul si cimbrul, turnati smantana lichida si lasati sa se ingroase putin. Serviti imediat.