contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Thai Cu Sos Picant Din Unt De Arahide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am gasit in sfarsit si in Cluj unt de arahide pe la supermarketuri, deci e momentul sa incepem o serie de retete cu unt de arahide, care e ..oh da…asha de gustos(adica nu chiar) mancat de unul singurel, dar daca il combinam cu paine si dulceata de piersice de exemplu e delicios.

Reteta de azi e una care o mancam des la restaurantul Thai din colt cand stateam in State. E o reteta simpla dar datorita ingredientelor are un gust exotic si yummi..

Folosim:

  • 1 piept de pui mare taiat cubulete
  • 1/8 cana ulei de arahide(sau ulei normal)
  • 3/4 cani unt de arahide (cu bucatide arahide in el preferabil-chunky)
  • 1 lingurita ulei de susan (va avertizez este extrem de scump-40 de lei un sfert am gasit la Carrefour-puteti substitui cu ulei normal, doar ca va pierde din gust)
  • 1 lingurita de ghimbir razalit
  • 1 lingurita sos iute de chili
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 cepe verzi
  • 1/8 cana apa calduta

1. Amestecati toate ingredientele de sos (inafara de pui si uleiul de arahide).
2.Intr-o tigaie prajiti bucatile de pui in uleiul de arahide cate 10 minute pe fiecare parte, pentru a fi prajite pana in centru.
3. Amestecati puiul si sosul si coaceti intr-un vas de iena 30 de minute la 180 grade C.
4. Amestecati si mai coaceti 15 minute.
Serviti pe pat de orez prajit sau orez alb.
POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com