contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Umplut Cu Cartofi Copti Si Sos De Papaya...by Adriana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


mal
Am primit un pui crescut cu porumb, la curte, care arata taaare bine . M-am gandit ca  ar arata si mai bine umplut.:)) Cand i-am gasit in interior bine curatate si maruntaiele am avut pe deplin convingerea ca trebuie sa-l fac neaparat umplut :D.
Asadar, am pus de urgenta la fiert o mana de orez...intre timp am tocat o ceapa, un ardei si maruntaiele si le-am calit cu grasimea puiului.


Cand s-a fiert orezul, l-am trecut sub un jet de apa rece, l-am adaugat peste maruntaiele patrunse...am ras si ceva cascaval...am condimentat cu piper, vegeta si condimente speciale pentru pui. Pentru culoare si gust am tocat o legatura de patrunjel  si am adaugat-o umpluturii pe care am legat-o cu ou.


Puiul l-am condimentat interior-exterior cu  condiment pt pui kotanyi...apoi l-am umplut.


L-am asezat in tava pe un pat de feliute de unt  alaturi de cativa cartofi pe care i-am crestat...i-am "impanat" cu usturoi si felii de unt si i-am condimentat cu ierburi aromatice  . Tava  am invelit-o in folie de aluminiu si am dat-o la cuptor...cca 40 min la 200*, apoi i-am dat folia jos. Am uns puiul bine cu untul care intre timp s-a topit si l-am mai lasat inca 120 min la caldurica cu mici pauze in care l-am mai scos pentru uns.


Cand a fost bine rumenit si patruns i-am aratat  lumina :D.
Am preparat un sos cu sucul din tava pe care l-am stins cu vin "lacrima lui ovidiu" , nu inainte insa de a indeparta grasimea...l-am strecurat ...l-am mutat intr-o tigaie si l-am lasat sa scada (reductie). La final i-am adugat 2 linguri de gem de papaya preparat de catre mine, 2 linguri de balsamic de zmeura...putina sare si cateva boabe de piper roz.
Am scos umplutura din pui, l-am transat si l-am servit alaturi de cartofii copti, umplutura evident (care apropo, e de vis cu maruntaiele puiului) si minunatul sos de papaya.

Multumiri pe aceasta cale matusii care mi-a dat puiul.
Sa fiti iubiti si ...incercati si voi !!!



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com