contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Umplut Cu Ciuperci, Mazare Si Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

11Pui umplut cu ciuperci morcovi si mazare
Am cumparat un pui crescut in libertate cica (o sper cel putin) si ma gandeam ce sa fac cu el…Am vrut sa-l pun pe sticla,dar am amanat asta pe saptamana viitoare si pana la urma am decis sa il umplu. Am ales niste legume destul de comune, insa rezultatul final nu putea fi altfel decat delicios. Chiar daca puiul e cam fad ca si gust, facut cum trebuie, poate fi transformat intr-un fel pe cinste.
Ingrediente:
1 pui mare
cateva linguri ulei de masline
400 g ciuperci
150 g mazare
2 morcovi
1 ardei gras rosu (optional)
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri unt
ierburi aromatice (rozmarin,salvie,oregano,cimbru,maghiran;care si cat doriti)
vin rosu sau alb
Mod de preparare:
tbf-8
Spalam puiul,dupa care il uscam si il parlim pentru a elimina eventualii pufi ramasi.
Desprindem pielea de carne fara a o rupe insa. Avem nevoie sa ramana intacta, insa daca se rupe, o “coasem” cu scobitori,si gata.
Ungem puiul in interior si apoi pe sub piele cu sare.
Intr-o tigaie larga punem cateva linguri de ulei de masline, iar cand s-a incins punem ceapa,morcovii,ciupercile,mazarea si un ardei rosu.Eu l-am pus pentru a colora putin umplutura,pe langa morcovi. Sotam totul timp de cateva minute si lasam la racit.
Incingem cuptorul la 200°-220° C .
Umplem puiul cu legumele, iar ce ramane intindem sub pielea pieptului.
Sigilam partile deschise cu scobitori si ungem tot puiul cu unt topit amestecat cu ierburile aromatice de mai sus.Eu am pus din toate cate putin.
Intr-un vas sau tigaie punem cam 2 degete de vin sec,alb sau rosu si dam la cuptor timp de 15-20 minute, cu pieptul in sus.
Dupa 20 de minute, il scoatem si in intoarcem cu spinarea in sus,il ungem cu putin unt aromat  si dam din nou la cuptor pentru alte 20 minute.
Il intoarcem pentru ultima oara cu pieptul in sus, mandru, si il acoperim usor cu o folie de staniol sa nu se arda prea repede. Il mai lasam inca 50 minute cca. In ultimele 5 minute ii luam staniolul si il lasam sa se rumeneasca frumos.
Eu am mai adaugat vin, fiindca scazuse de tot.
Cand ne place culoarea, il scoatem pe un platou si il acoperim cu folia de staniol,sa nu se raceasca.
In timpul asta, scurgem tot sucul si ramasitele din tava in care s-a  copt intr-o cratita mica si-l punem la fiert sa scada in cazul in care e prea lichid, sau ii mai punem putina supa in cazul in care e prea scazut. Filtram sosul.
Servim alaturi de legumele preferate. Eu am tras in unt niste varza de Bruxelles,insa puteti servi cu orice garnitura doriti. Eu nu am aglomerat prea rau,ca garnitura era deja in interiorul puiului, minunata. Deasupra am turnat putin sos, caruia i-am indepartat grasimea in prealabil. Un pui de 1,2 kg e de-ajuns pt 5-6 persoane.
12Pui umplut cu ciuperci morcovi si mazare
S-aveti pofta !



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com