contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Umplut Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru o cina delicioasa, va recomand aceasta varianta cu care sigur nu veti da gres! Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache, caruia ii multumesc!
Ingrediente:

1 pui de 1,4 kg
2 lamai
1 pahar vin alb
50 g unt
sare
piper
maghiran
oregano
cimbru
busuioc
ulei de masline
Am pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper.
Una dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se parea ca nu stau strans, am infipt batul de frigaruie.
Am pregatit un amestec de ulei de masline, vin alb, sucul de la o lamaie si condimentele, si am adaugat peste pui. 
Untul l-am taiat bucati si l-am pus deasupra puiului.
Am bagat puiul la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora jumatate, intorcandu-l din cand in cand. Am marit temperatura la 220 grade si am mai lasat inca o ora.
Din pacate n-am mai apucat sa fac poza la puiul intreg, frumos rumenit...
Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.
Pofta buna!