contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Gasca Cu Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Va prezint astazi si friptura de gasca, cu gandul ca poate unii dintre voi chiar aveti ocazia de a prepara si supa si friptura :P
...si mai am cateva surprize "cu gasca" pentru voi...in curand :))
Ingrediente:
- 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, cum am avut eu :P
- sare, piper
- 2 linguri unt
- 300 ml. vin rosu
- 350 g. morcovi
- 125 ml. supa de legume/gasca :P
- 200 g. smantana
Daca doriti o friptura picanta, lasati carnea la marinat in urmatorul sos:
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 ardei iute
- sare, piper
Se incalzeste mierea cu sosul de soia. Se toaca ardeiul iute. Se inteapa pulpele pe alocuri si se freaca cu sare, piper si sos picant.
Eu nu le-am facut picante, deoarece, in naivitatea-mi nemarginita, credeam ca va manca si Bogdi...
Evident, n-a facut-o :)))
Mod de preparare:
Se condimenteaza bine carnea (pe langa sare si piper puteti adauga boia dulce, praf de usturoi sau chiar usturoi trecut prin presa). Se inteapa pulpele pentru ca aromele sa invadeze carnea :P
Se prajesc putin in unt, pe fiecare parte:

 


Se adauga vinul; se acopera si se inabusa la cuptor 60 de minute, ungand carnea din cand in cand cu sos.
Eu le-am asezat frumos in vasul de lut :P


Se curata morcovii si se taie cubulete. Se adauga impreuna cu supa si se mai lasa inca 15-20 de minute la cuptor. Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper:


Se aranjeaza pulpele cu legumele pe un platou si se servesc fierbinti cu garnitura preferata :)


P.S. Puteti folosi, pe langa morcovi, si varza, pe care o spalati, o injumatatiti si ii indepartati cotorul.
O taiati bucati mari si o caliti cca. 15 minute in unt, dupa care o adaugati impreuna cu morcovii si supa la friptura.
Eu n-am vrut sa pun si varza, desi aveam :P, fiindca am testat-o deja in varianta aia: Pulpe de gasca pe varza :)
...ambele feluri, extrem de delicioase!!! :))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com