contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Dezosate Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Eu sunt in general impotriva prajelilor si a prajirii. In bucataria mea singurele lucruri care se calesc in ulei sunt ceapa si eventual usturoiul, if I can help it. Asta nu pentru ca nu mi-ar placea mancare prajita, dar pentru ca nu este sanatoasa, iar generatia noastra are si asha destule probleme, obezitatea fiind pe primul loc.

Dupa parerea mea, noi, romanii, trebuie sa invatam sa mancam sanatos, sa ne formam o cultura a mancarii, asha cum au italienii, francezii, etc. Am fost impresionata de responsabilitatea cu care colegii mei italieni mananca, de grija cu care privesc mancarea si interesul cu care vor sa afle ceea ce contine. De cate ori am fost in Italia nu am vazut niciodata pe niciunul din meseni giftuit, fara rasuflare, asha cum vad romani pe la ospetele de prin tara la care am mai avut placerea sa particip. Vinul este de asemenea foarte important pentru ei, la fel si digestivele, care toate au locul lor si participa la digestie. De asemenea cafeaua este si ea esentiala dand organismului boost-ul de energie necesar sa proceseze fara a fi lenes.

Am citi undeva o cronica care spunea ca noi, romanii trebuie sa ne schimbam putin cultura mancarii, trebuie sa reinventam bucataria romaneasca pentru a o aduce la zi-in epoca moderna. Sunt de acord cu aceasta afirmatie.

Dar revenind la reteta noastra, trebuie sa va spun ca am mancat alaltaieri pulpe de pui dezosate la mama pritenului meu, facute pane (deci prajite) si au fost excelente. Carnea de pe pulpe are un gust cu mult mai bun decat pieptul de exemplu, avand o aroma mai puternica.

Aveti nevoie de:

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina alba
  • sare/piper dupa gust

1. Carnea se spala bine si se sterge pe un servetel de hartie.

2. Apoi carnea se da prin ou, prin faina, apoi din nou prin ou si prin faina. Se sareaza si pipereaza.

3. Intr-o tigaie cu ulei fierbinte carnea se prajeste 3-5 minute pe o parte apoi se intoarce si se prajeste pana devine aurie si este facuta bine inclusiv la mijloc.

4. Scoateti carnea pe o farfurie tapetata cu un servetel de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviti cu cartofi noi natur sau preferabil cu salata.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com