contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui La Cuptor Cu Cartofi Aurii (2 Persoane)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In ultimele weekend-uri am gatit cate ceva la cuptor, in rest salate si mancaruri usoare si rapide, in functie de caldura de afara si timpul liber..



Ingrediente:
6 pulpe inferioare de pui
8-10 cartofi mari
2 catei usturoi
1 fir ulei
1 lingurita de boia
un pahar cu vin alb
sare, piper macinat alb, dupa gust
Timp de preparare:
45-50 minute
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Se pregateste compozitia pentru condimentarea pulpelor: se presara un fir de ulei peste pulpe, se adauga sare, boia, piper macinat alb, dupa gust, usturoiul taiat felii subtiri si paharul de vin alb. Se tine la frigider pana se curata si se pun la fiert cartofii.


Intre timp se tapeteaza tava cu hartie de copt (se foloseste o bucata mai mare astfel incat sa se poata acoperi carnea cu hartia de copt) se aseaza pulpele in tava si se toarna deasupra compozitia cu condimente ramasa, se acopera cu hartia de copt si se introduce in cuptorul incins.


Pulpele se lasa acoperite aproximativ 20 de minute apoi se indeparteaza hartia de copt de deasupra pentru a se rumeni pulpele bine.
Cartofii aurii se pregatesc astfel: se taie cartofii in 4 (cubulete sau pe lungime) si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert pana sunt aproape fierti, pentru a nu se sfarama. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se prajesc cateva minute in ulei incins (suficient sa ii acopere cu totul) pana obtinem o culoare aurie. Se scot pe un servet absorbant pentru excesul de ulei si se pregatesc pentru ornare.


Mod de servire:
Se recomanda un vin alb demisec, la temperatura camerei.

Tips:

Se recomanda a se servi cu o salata asortata de vara (cruditati)
Parerea mea...
Acesti cartofi sunt la fel de gustosi ca si cartofii prajiti. Pregatirea lor dureaza putin mai mult insa sunt mai sanatosi pentru ca nu sunt atat de uleiosi.
Spor si Bon appétit ;)



Articol recomandat de inventiiculinare.blogspot.com