contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Marinate Cu Cartofi Fondanti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pulpele sunt marinate intr-un amestec delicios, cu aroma de usturoi, boia si chimen, si servite cu o garnitura deosebita: cartofi fondanti. Vinul Alira Merlot 2009 completeaza fericit preparatul, ambele oferind o masa cu adevarat deosebita.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 min + marinare
Timp de gatit: 20 min

Ingrediente:
2 pulpe superioare de pui, dezosate, cu piele
sare
piper negru, proaspat macinat
1 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boia dulce
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de miere
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
1 lingura de suc de lamaie + 1 lingurita, pentru stropit carnea
2 linguri de ulei de masline extra virgin + 1 lingurita, pentru stropit carnea
feliute de lamaie, pentru ornat
1/3 ardei gras rosu, taiat cubulete
1/3 ardei gras galben, taiat cubulete
1/2 ceapa rosie, tocata marunt
frunze de valeriana
patrunjel proaspat, tocat
patrunjel proaspat, pentru servit
cartoti fondanti, pentru servit

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron uleiul cu miere, boia dulce si iute, chimen si usturoi. Se captuseste o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Se pune un gratar metalic, de o dimensiune potrivita, pe fundul tavii. Se incinge grill-ul cuptorului.

Se asaza pulpele pe gratarul din tava, se sareaza, se pipereaza si se ung cu marinada din castron pe ambele parti. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se transfera tava in cuptor, asezata la 15 cm distanta de grill. Se frig pulpele aplatizate 15-20 de minute, pana ce sunt facute si rumenite uniform.

Intre timp se prepara cartotii fondanti si salata, pentru aceasta amestecand cubuletele de ardei gras cu ceapa tocata, valeriana si patrunjel. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu suc de lamaie si ulei de masline extra virgin si se amesteca.
Se servesc pulpele imediat, stropite cu putin suc de lamaie si ulei de masline extra virgin, alaturi de salata si de cartofi fondanti, ornate cu frunze proaspete de patrunjel.

Vin pentru servit: Alira Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.