contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Punguta Cu Galbeni A Boierului

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

”Punguta cu galbeni a boierului”

P1070771
Iata ingredientele pt.o bucata: 1 ou, 1 lingura de miere, 1 lingurita smantana,1 lingura de scortisoara, 1 ceasca lapte de migdale (migdalele se toacă, se toarnă apă fierbinte şi se lasă o jumătate de oră, apoi se filtrează.Acest lapte de migdale era foarte folosit pe vremea aceea in subtierea supei de dovleac ) si faina in ploaie dupa ochi pana se ingroasa putin compozitia sa fie ca o smanatana mai subtire, as zice ca vreo 2-3 linguri rase.Pentru umplutura si decor ne trebuie marmelada de portocale de cea mai buna, sa fie culoarea chihlimbarului, 1 fir de macaroana fiert in lapte.

Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem cu putin ulei.Turnam compozitia de clatita si lasam sa se coaca pe o parte apoi cand se desprinde usor o intoarcem si pe cealalat parte.Cand s-a copt bine o luam si o punem pe o farfurie intinsa si cand s-a racit putin asezam in mijloc o lingura de marmelada de portocale.Apoi strangem cu grija clatita sa nu o rupem si astfelformam punguta boierului care pe vremea aceea era din piele maronie de vitel si o legam la gura cu un fir de macaroana fiarta in lapte in chipuind ” nojitele” pungutei.De jur imprejurul pungutei de boier mai ” rasturnam” niste galbeni din marmelada de portocale.O pueti servi vertical sau rasturanata


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro