contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pusculita Dintr-o Conserva

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana&Tudor

Ne-am aprovizionat cu conserve Sun Food – 100% naturale, fara aditivi alimentari si fara E-uri si ne-am gandit la o idee grozava de refolosire. Si cum tocmai Sunfood a lansat un concurs a in care a anuntat ca apreciaza creativitatea si recompenseaza ingeniozitatea, ne-am gandit sa i-o si dovedim ;-)
Concurs Editia de Paste 2012 nu va pune la grea incercare maiestria in bucatarie, ci indemanarea artistica de care fiecare dintre voi da dovada in ceea ce priveste acordarea altor intrebuintari conservelor deja folosite, pentru ca se pot face multe lucruri minunate din ele!Puteti sa particpati la concurs pana pe 10 aprilie, ultima zi de inscriere.
Ce-am putea face noi dintr-o conserva, ne-am intrebat? Hm...pai, un suport de creioane, o vaza, un suport de periute de dinti, o pusculita, un ghiveci...o pusculita? Gata, facem o pusculita! Si nu orice pusculita, ci o pusculita LEU!
Leul care "mananca" lei, nu ati mai vazut asa ceva, jur!
Avem nevoie de:
o conserva SunFood,
2 coli A4,
1 coala carton,
lipici,
scotch,
foarfeca,
creioane/creioane cerate/carioca.

1.Prima data facem sabloanele. Desenam pe o coala A4 un cerc mare care va reprezenta capul leului, apoi o inima mare cu coada si un lacat de doua ori.

Dupa ce le-am desenat, le decupam sub atenta supraveghere a unui parinte ;-))

Din cerc, decupam triunghiuri mici pentru un efect realist. Facem urechile, ochii, nasul, gura. Sub mustati trasam un dreptunghi subtire si decupam- pe acolo vor fi introdusi banii.
2.Desenam o inima mare care se termina cu o coada-va reprezenta piciorele si, evident, coada leului.
3. Desenam lacatul de doua ori,cap in cap ca sa il lipim frumos pe carton de o parte si de cealalta. Taiem o bucatica mica din toarta, ea va fi introdusa in coama leului la final.
4. Apoi, trecem la treaba si ne punem pe colorat

...cu creioane cerate, carioca, market...le-am incercat pe toate.

Dupa ce terminam de colorat toate cele trei sabloane, le punem peste carton, trasam cu un creion marginile, apoi decupam cartonul si lipim sabloanele peste formele decupate.


5. Golim conserva intr-un bol ,

o spalam si papam minunatele fructe tropicale de la Sunfood ;-)

Decupam un sfert dintr-o coala, o coloram cu un creion galben si lipim hartia pe conserva, care va reprezenta trupul leului.
6. Lipim bucatelele de scotch pe marginea conservei, ca in poza de mai jos,

apoi fixam capul leului.
La fel procedam si cu picioarele leului, lipindu-le de fundul conservei.
7. Lipim lacatul suprapunand cele doua fete, apoi o toarta o introducem in coama gaurita a leului si pusculita-leu este GATA!!!!

Primul banut:

Si primul leu inghitit de leu ;-))))

Conform sloganului din epoca de aur:Azi un leu la CEC depui, maine el va face pui!!!! daaaa....economisim la greu :P
Dar cel mai important lucru este ca ne-am petrecut seara impreuna si ne-am jucat in timp ce cream ;-) Si am refolosit, nu am aruncat!