contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Quiche Cu Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente:
* 400 g aluat de foetaj
Pentru umplutura:
* 2 dovlecei      * 5 oua        * 1/2 praz
* 1 ardei rosu * 1 ardei verde
* 250 ml de smântână,
* 200 g cascaval ras
* 1 / 2 lingurita oregano uscat
* 1 / 2 lingurita menta
* 1 / 4 linguriţă praf de usturoi
* sare        * piper
* patrunjel verde tocat

 


Mod de preparare:
Se spala dovlecei, se taie capetele, apoi se taie in romdele. Intr-o tava de quiche sau de tarta, (eu am folosit o forma de yena) de 26 cm în diametru, se unge cu unt si se intinde aluatul de foietaj. Se acopera in cercuri de dovlecei taiati rondele.


Se alterneaza cu prajul taiat julien, cu ardei se taie in rondele, si cu patrunjelul tocat. Se repeta iar cu dovlecei, ardei, praz pana se termina. Ouale se bat cu un tel, nu tare. Se incorporeaza smantana, menta, oregano, sarea, piperul. Se toarnă amestecul peste dovlecei. Se coace timp de 35 de minute.


Se serveste imediat cu salata verde si un sos tartar.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com