contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ramaneti Activi Mereu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este deja stiut faptul ca, daca vrem sa ne vedem nepotii cum cresc trebuie sa iubim viata si sa o pretuim. O pretuim aratand ca vrem sa traim sanatosi, nu bagand in noi orice si oricat de mult. Si mai presus de toate, sa ramanem activi.

In ziua de azi, sportul si alimentatia sanatoasa sunt rare, in sensul ca mai rar auzi pe cineva sa traiasca sanatos. Sa-si faca abonament la sala(mai este si criza) si pe langa toate astea, sa demonstreze ca stie intr-adevar ce alimente trebuie sa troenze in farfurie daca se vrea in forma cat mai mult timp.

Daca cu totii mai stim ca fast-food-ul si alimentele procesate sunt nocive, foarte putini dintre noi stiu cateva strategii pentru a se mentine activi pe termen lung, chiar si atunci cand nu au acees la o sala de fitness. Iata totusi cateva trucuri care sper sa va fie de un real folos cand nu puteti da pe la sala.

1. Mersul pe jos

Daca nu aveti bani de abonament la sala, sau nu aveti timp pentru asa ceva, nu este o problema. Puteti sa va mentineti in forma practicand si altfel de sport, nu numai la sala, de exemplu, pe jos.  Stiu ca multi dintre voi au auzit ca “mersul pe jos face piciorul frumos”, insa nu stiti probabil si ce beneficii are mersul pe jos. In primul rand, va mentineti in forma, daca zi de zi mergeti macar 30 de minute pe jos sau alegeti sa alergati prin parc. Mersul pe jos ajuta la secretia serotoninei(hormonul fericirii) va va elibera de stres, va veti simti mult mai bine, regleaza ritmul cardiac, va mentine astfel inima sanatoasa, chiar daca la inceput veti gafai rau. Oxigeneaza pielea, creierul, musculatura are de castigat de pe asta si oasele, caci le veti pune la munca.

2. Cu sacosile in mana

Un alt truc ca sa ramaneti activi, chiar daca nu aveti timp de sala, este sa faceti piata. Suna bizar? Poate. Insa, este ceva adevar la mijloc. In primul rand, greutatile, adica sacosile pe care daca le carati pe jos, adica fara sa va folositi de masina, va ajuta considerabil de mult. Primii vizati sunt muschii bratelor.

3. Actiunile de gradinarit

Aceia dintre voi care stati la casa, trebuie sa stiti ca pana si banalele activitati de gradinarit ard caloriile si, prin urmare, va mentin in forma, de exemplu, o ora de gradinarit ard 300 de calorii, tot atatea cat ardeti intr-o ora de mers pe jos.

4. Folisiti scarile si nu liftul

Un alt truc foarte simplu este acela de a folosi scarile. Care? Din cladirea de la serviciu, de la bloc. Pur si simplu puneti-va in minte ca liftul este stricat, urcati scarile. Nu trebuie sa alergati, nu sunteti la o competitie si nu va alearga nimeni. Intr-o ora de urcat scari puteti arde pana la 900 de calorii. Impresionant de mult, nu? Si usor, fara sa ridicati greutati, fara sa va certe instructorul ca nu ati facut exercitiile corect.

5. Parcati masina mai departe

Un truc care va va mentine in forma este sa va lasati masina acasa cand plecati la shopping. Sau alegeti sa parcati masina mai departe si astfel sa mergeti mai mult pe jos.

6. Cu animalutul in parc

Daca aveti un catel, luati-l cu voi prin parc si alergati impreuna. Va fi amuzant, sanatos atat pentru voi, cat si pentru el. Iar o ora de alergari arde 600 de calorii.

7. Urcati inaltimile

Daca plecati cu prietenii in excursie la munte, ori aveti casa la munte, aflati ca urcatul dealurilor ori al dealurilor va ajuta sa mai ardeti cateva calorii si sa va mentineti in forma. Urcatul dealurilor intr-o ora va ajuta sa scapati de 600 de calorii.

Nu este greu sa ramaneti activi chiar si fara un abonament la sala, trebuie doar sa va bifati pe lista mult activitati, placute de altfel si nu neaparat obositoare, care sa va ajute sa ardeti caloriile.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com