contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ras Malai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Din cand in cand revin cu fotografii ''vintage'' :) si retete scrise in diverse locuri de-a lungul anilor. Intr-o vreme am experimentat bucataria indiana si incet o sa scriu si aici ce am incercat.
Se face intai paneer-ul (branza proaspata de casa)
- 1L de lapte si cateva linguri de zeama de lamaie
- laptele se pune la fiert intr-o olita, cand incepe sa clocoteasca punem zeama de lamaie si amestecam incontinuu pana se branzeste
- turnam continutului oalei printr-un tifon si trecem pe sub un jet de apa rece sa scapam de gustul de lamaie
- stoarcem bine branza prin tifon si gata paneer-ul
- branza astfel obtinuta se framanta pana devine o masa compacta si cremoasa, eu aveam niste paneer de cateva zile si tot s-a framatat superb, o apasam/sleim de masa pana devina pastoasa apoi o framantam intr-o coca compacta pe care o vom diviza in bile de marimea unei nuci
- avem nevoie de o kukta (oala cu fierbere sub presiune)
- punem la fiert 1,25 ml apa si 125-150g zahar si cand incepe sa fiarba punem bilele de branza si acoperim oala. Cand incepe sa fluiere se mai lasa 7 minutes si gata.
! Bilele se dubleaza ca marime deci oala trebuie sa fie spatioasa.
Pana aici desertul se numeste bengali rasgulla :) ( bilute in sirop dulce, care desi simple sint o surpriza placuta)

Atentie: daca bilele n-au fost framantate suficient, se pot destrama insa le puteti servi acoperite cu inghetata de vanilie sau le transforma in ras malai
- 750ml lapte se pun pe foc amestecand incontinuu sa nu se lipeasca pana ramane 2/3 din cantitate
- adaugam 2-3 linguri de zahar, 1/4 lingurita de cardamom si bilele de branza (stoarse putin) si mai fierbem cateva minute
- se servesc cu fistic si migdale macinate

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com