contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ravioli Cu Creveti Si Mascarpone In Sos De Marsala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Citisem de mult despre restaurantul The Cube by Electrolux si ma minunasem de ingeniozitatea celor care l-au creat. Iar cand Roxana mi-a aruncat manusa au inceput sa mi se invarta rotitele in cautarea retetei perfecte. Am stiut de la inceput ca trebuie sa fie ceva inspirat de bucataria italiana, nu de alta dar noua locatie a restaurantului e Milano iar eu sunt o mare iubitoare a aproape tot ce tine de aceasta tara. Dupa lupte seculare care au durat o saptamana intreaga m-am decis: Ravioli cu creveti si mascarpone in sos de Marsala. Electrolux si Gollin Harris, it is so on!

Ingrediente:
Pentru umplutura:
4-5 catei de usturoi
2 frunze proaspete de busuioc
2-3 linguri mascarpone
300 g creveti
2 linguri parmezan proaspat ras
1 ou

Pentru paste:
2 oua
200 g faina

Pentru primul sos:
200 g smantana dulce
1 lingura pasta de tomate
2-3 catei de usturoi copti
1 lingura Marsala
Pentru al doilea sos:
2 linguri unt
2 linguri Marsala
o mana de nuci
Preparare:
Pentru inceput coacem usturoiul: invelim in folie de aluminiu o capatana de usturoi si o dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Intre timp spalam si curatam crevetii, indepartand atat carapacea cat si intestinul de pe spate. Cand usturoiul este copt luam 4-5 catei pe care ii punem in blender alaturi de creveti, busuioc, mascarpone, parmezan si galbenus. Mixam bine cateva secunde pana obtinem o pasta omogena.
Punem umplutura intr-un vas si o acoperim cu o folie de plastic apoi ne apucam de paste.
Intr-un vas incapator asezam faina dandu-i o forma de crater apoi spargem in mijloc cela doua oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Intindem usor aluatul cu un sucitor apoi cu masina de paste, trecand progresiv prin toate grosimile, pana la cea mai subtire.
 Pastram foile acoperite cu folie de plastic, ca sa nu se usuce.
Acum nu ne ramane decat sa umplem ravioli si sa le dam ce forma dorim. Eu am facut o jumatate rotunzi iar cealalta jumatate patrati si zimtati. Am pus o lingurita in mijlocul fiecarui cerc/patrat, am uns marginile cu albusul de ou ramas batut usor apoi am pus inca o foaie deasupra si am presat bine in jurul umpluturii pentru a elimina aerul.
 Fierbem apoi ravioli in apa cu sare (o lingurita de sare la 1 litru de apa, la fel ca la pastele de cumparat) timp de 2-3 minute, pana se ridica la suprafata.
Cand a venit vorba sa fac sosul n-am putut sa ma hotarasc si am incercat doua variante.
Pentru prima am incalzit in tigaie 200 ml de smantana dulce pentru gatit impreuna cu 3 catei de usturoi copti, o lingura de pasta de tomate si o lingura de marsala. Am condimentat cu sare si piper si am lasat pe foc cat sa se ingroase. Am trecut sosul printr-o sita fina apoi l-am servit alaturi de ravioli rotunzi in farfurii incalzite usor in cuptor.
 A doua varianta a fost mult mai simpla, dar la fel de buna. Am topit 2 linguri de unt impreuna cu 2 linguri de Marsala apoi am adaugat o mana de nuci tocate in bucati mari. Am scos ravioli cu o paleta din apa in care fierbeau si i-am aruncat direct in sosul fierbinte, intorcandu-i pe toate partile.

Am mancat de-am spart, si eu si sor'mea. Mie mi-au placut mai mult cele cu unt (you know me, i think that everything is better with butter) iar ei cele cu smantana. Voi ce ziceti?

Daca va place reteta si vreti sa ma ajutati sa ajung la The cube in Milano va rog sa imi lasati un comentariu la aceasta postare sau un like pe pagina de Facebook. Multumesc si pofta buna!