contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Razbunarea Melasei De Rodii

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta care urmeaza e pe cat de usor de facut, pe atat de incredibil de gustoasa. Prima portie pe care am facut-o n-a vazut lumina blitului intrucat am mancat-o pe loc, ca o mare nehalita ce sunt. Nu cred sa existe o combinatie de acru-intepator/dulce mai reusita ca melasa de rodii. Va intrebati poate: “bine bine, gustoasa, da’ la ce o folosim??” Pai daca n-o mancati cu lingurita, ca mandea, atunci o puteti folosi in salate (in compozitia vinegrettei), in smoothie-uri, sosuri, prajituri, cocktailuri, cu branza si biscuiti, si, zice bucataria omni, e geniala turnata peste carne inainte de a fi baked or grilled. Practic, o puteti folosi in orice mancare pentru a aduce un gust exotic, putin neobisnuit, dar delicios!

Ingrediente pentru 250 ml

4 rodii mari

240-250 g zahar brun

4 linguri zeama de lamaie

1. Decojiti rodiile dupa tutorialul de mai jos. Mixati boabele bine de tot intr-un blender pana obtineti un suc. Strecurati sucul printr-o sita.

2. Intr-o craticioara de sos puneti sucul strecurat, zaharul si zeama de lamaie la fiert, intai la foc mediu, pana se dizolva zaharul (timp in care aveti voie sa amestecati), iar apoi la foc mediu spre mic (timp in care va sfatuiesc sa nu prea amestecati).

3. Melasa va fi gata in aproximativ 45 minute. Intrucat nu e nevoie sa stati langa ea, o puteti lasa linistiti pe foc, insa in momentul in care incepe sa faca spuma (deci sa se ingroase) fiti pe faza in asa fel incat sa stingeti focul cand atinge consistenta potrivita, adica aceea a unui sos gros. Atentie – melasa se va mai ingrosa putin si dupa racire!

Nu plec fara a va lasa cu un tutorial despre cum se curata rodia – after all, nu vrem sa faceti macel in bucatarie.

Asta e tot.

Lick fingers,

Andie