contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Regimul Disociat Hay_alimente

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA ALIMENTELOR RECOMANDATE, NERECOMANDATE SI NEUTRE
Citeste si Introducerea , este intersant de a afla ceva mai mult.
Azi am să-ţi enumăr alimentele pe care le poţi combina la o singură masă. Alimentele denumite neutre, pot intra în combinaţie cu ambele grupe (glucide sau proteine).
Trebuie să ştii că imaginaţia combinării îţi aparţine, eu am să încerc, din când în când să-ţi mai dau nişte idei, nu că ai putea să duci lipsă de ele, dar poate îţi va fi de folos ceea îţi propun.
Recomandate pentru mesele pe bază de glucide
Aceste alimente le poţi combina în ce proporţie doreşti:
- banane
- miere de albine
- hrişcă (arpacaş)
- curmale
- alac
- anghinare
- smochine
orz
- grâu
- grâu verde
- ovăz
- cartofi
- porumb
- fulgi de porumb
- mălai grosier
- mălai fin
- orez natural (integral)
- secară
- făină integrală
- paste făinoase integrale
Nerecomandate pentru mesele pe bază de glucide:
- caise
- arahide prăjite
- castane
- jeleu (cu zahăr)
- pâine (amestec de grâu cu secară)
- prune uscate
- prune
- compot cu zahăr
- marmeladă (cu zahăr)
- zahăr rafinat
- legume uscate
- cireşe
- orez rafinat
- tapioca
- ulei de masă
- făină albă
- preparare din făină albă
Recomandate pentru mesele pe bază de proteine:
- ananas
- mere
- portocale
- mandarine
- pepene galben
- caise
- piersici
- prune
- prune uscate
- dovleac
- iaurt biologic
- pere
- afine
- căpşuni
- coacăze
- zmeură
- cireşe
- zer
- lapte proaspăt
- lapte bătut
- iaurt
- brânză presată cu grăsime sub 50%
- brânză topită cu grăsime sub 50%
- brânză caş sau telemea de munte –are grăsimi puţine
- brânză slabă
- mezeluri de pasăre
- găină
- viţel
- miel
- cal
- vită
- cârnat de vită
- peşte marin
Nerecomandate pentru mesele pe bază de proteine:
- albuş de ou
- raţă
- gâscă
- afine
- curcă
- carne afumată
- rubarbă
- şuncă
- grăsime de porc
- carne de porc
- cârnaţi de porc
- purcel de lapte
- untură topită (cu jumări)
- vânat
Neutre, care pot fi utilizate atât pentru mesele de bază de glucide, cât şi pentru cele pe bază de proteine :
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui
- ulei de in
- ulei de scaieţi
- unt
- smântână proaspătă
- brânză de vaci
- gălbenuş
- măsline
- salată
- lăptucă
- varză chinezească
- sfeclă roşie
- gulie
- ridiche
- ceapă
- usturoi
- conopidă
- varză creaţă
- varză albă
- varză roşie
- varză acră
- lămâie
- suc de lămâie
- ţelină
- fasole verde
- mazăre verde
- spanac
- dovleac
- castraveţi
- roşii
- ardei
- mărar
- andive de Bruxelles
- afine
- agar- agar
- zer
- arahide
- castane de Brazilia
- mirodenii
- verdeţuri
- sare marină
- sare cu verdeţuri
- vanilie
- anason
- piper de Cayenne
- oţet de fructe
Niciodată să nu foloseşti :
- maioneză cu ou
- supe la pachet
- sosuri instant
- ketchup
- hrean
- oţet concentrat
- carne de porc
- preparate din carne de porc
- muştar ( doar cu economie)
Aşteaptă-mă, voi veni şi mâine cu sfaturi şi propuneri de reţete.


Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com