contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta Limbi De Pisici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Preparare Limbi de pisici

Din toate compoziţiile gentru cornete se poate face şi acest preparat. Se tapetează tăvile cu margarina solidă şi făină, cum s-a arătat la „Cornete“. Se pregăteşte un cornet din pînză deasă (v. „Ecleruri“) sau cauciucată şi i se fixează la vîrf un şpriţ cu deschizătura dreptunghiulară (v. „Pişcoturi de şampanie“).

In lipsă de cornet, se ia o pungă de nailon (controlată să nu aibă găuri) şi i se taie un colţ, cît să între şpriţul. Se răsucesc apoi, spre exterior, marginile cornetului sau pungii, ca unui sac, ca să se pună compoziţia cît mai jos, la bază. Se adună marginile în palma dreaptă, cu mîna stîngă se susţine cornetul şi se modelează, în tavă, panglici cu grosimea de 2 mm şi cu lungimea de 10—12 cm.

Se coc în cuptor, la foc mijlociu, 7—8 minute, pînă cînd panglicile capătă culoarea roz pe margini. Se deschide uşa cuptorului, fără să se scoată tava, se introduce lama lată a unui cuţit sub fiecare fîşie care apoi, se scoate din tavă. Cu ambele mîini, fîşia se prinde repede de capete, răsucindu-le în direcţii opuse, în formă de „S”; se aşază pe platou cu capetele în jos, ca să nu se desfacă pînă se răcesc (cîteva secunde). Trebuie să se lucreze foarte repede, ca fîşiile să nu se usuce; cele care sînt prea uscate se lasă drepte, altfel se vor rupe.

Dacă tava se încălzeşte un minut, cu uşa cuptorului închisă, fîşiile vor deveni iarăşi maleabile şi se vor putea răsuci (cele care nu s-au uscat prea tare). Se recomandă, ca fîşiile să se pună la copt în tăvi mici, ca să nu fie prea multe deodată pentru răsucit. Dacă se prepară din compoziţie cu nucă (v. „Coronete cu nucă“), panglicile se pun în tavă, cu linguriţa, sub formă mai lungă şi se întind, cu dosul ei, în lăţime de 2—3 cm. După ce s-au copt, se aşază imediat, mai multe, una lîngă alta, pe o sticlă de 1/2 1, ca să ia formă curbă şi se lasă, pînă cînd se răcesc. Capetele se vor glasa cu şerbet de cacao.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net