contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Revani

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:
4 ouă
un pahar de iaurt
un pahar de ulei
două pahare de făină
un pahar de griş
un pahar de zahăr
un pachet de praf de copt
coajă de lămâie rasă
Şerbet:
5 pahare de apă
4 pahare de zahăr
zeama de la o jumătate de lămâie


MOD DE PREPARARE
Se fierbe şerbetul într-o crăticioară şi se lasă la răcit. Într-un vas adânc se bat ouăle cu zahărul până devin spumă. Se adaugă treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă de cuptor unsă cu ulei şi tapetată cu făină se dă la cuptorul preîncălzit până capătă o culoare aurie. După ce s-a răcit se toarnă siropul şi se taie în forma dorită. Când servim această prăjitură o putem orna cu nucă de cocos sau fistic.
Este simpla şi gustoasă şi o recomand celor care iubesc deserturile din categoria celor insiropate (baclavale, saraili)



Articol recomandat de bucatariaturceasca.blogspot.com