contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Ai Gamberi E Zafferano/pilaf De Orez Cu Creveti Si Sofran

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O mincarica delicioasa si bineinteles, sanatoasa...
Ingredientele nu au gramaj pentru ca am pus din ochi cantitatile, pentru doua persoane adulte si un copil.
Avem nevoie de :
  • orez
  • creveti
  • sofran
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 catel usturoi (optional)
  • patrunjel
  • vin alb
  • ulei
  • un cubulet knorr de legume

Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, apoi curatim gamberii
In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem sa punem cu polonicul cite un pic din supa de legume (knorr). Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe care il am eu, s-a facut cam in 20 de minute.

Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si servim.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com