contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Uscate Umplute Cu Sardine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O reteta gustoasa, un pic cam migaloasa, dar ce nu facem noi, sotiile, ca sa vedem jumatatea multumita.
Reteta o am de la cumnata mea din Calabria, rosiile le-am cumparat tot de acolo, gata uscate, dar... le putem face si acasa. Avem nevoie de rosii din alea mai lunguiete (imaginea e de pe internet

 

spalam rosiile, le taiem in doua dar le lasam lipite una de alta, deci nu le taiem de tot, le asezam pe un fund de lemn cu partea taiata in sus, le acoperim cu un tifon, asta ca sa nu apara mustele pe ele, le asezam la soare iar noaptea le bagam in casa ca sa nu se umezeasca. Ca sa fie uscate, dureaza cca 5-7 zile, nu exagerati nici cu uscatul, ca altfel veti pati ca mine.
Acum sa scriu reteta:
  • un kg de rosii uscate
  • sardine (cele folosite de mine au fost conservate in sare)
  • ulei de masline

 

 

In poza vedeti ca rosiile s-au uscat cam multisor, din vina barbatului nu a mea, pentru ca a tot aminat cumpararea pestisorilor.
Le-am pus intr-o farfurie cu ulei de masline, nu toate deodata ci pe rind

 

iar cu virful degetelor umezite cu ulei, am indreptat rosiile (asta a fost operatiunea cea mai migaloasa, pentru ca erau cam uscatele) iar intr-un vas cu ulei, le asezam una peste alta, pina terminam toate rosiile, bineinteles din cind in cind, mai turnam ulei de masline.

 

Acum trecem la spalat si curatat de sira spinarii, pestisorii
luam cite o rosie, asezam cite o bucata de pestisor
inchidem rosia ca pe o carticica si presam bine marginile

 

In borcane bine spalate si uscate, turnam un pic de ulei de masline si incepem sa asezam rosiile una peste alta, iar din cind in cind adaugam ulei

 

lasam borcanele descoperite ca sa iasa aerul din ele, acoperim bine cu ulei

 

Infiletam bine capacelul si... voila... le papam la iarna, daca rezista... Nu va imaginati ca au iesit prea multe trei borcanele, din care al meu "berbant" serveste din cind in cind alaturi de cite o felie de gratarel sau fripturica de vita, dar le putem servi ca aperitiv.
E bine ca a doua zi dupa ce le-ati infiletat, sa controlati daca au suficient ulei si eventual sa luati una-doua rosii din borcan (pentru ca ele intre timp au absorbit din ulei), iar deasupra vom acoperi bine cu ulei ca sa nu prinda mucegai.
Inca o poza si ...
va doresc o duminica cit mai placuta !




Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com