contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rotund și Fraged și Curgător

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  
    Ca un om bolnav ce sunt, azi, am stat acasă. Nimic grav, doar cât se poate de dureros. Cap și gât și spate și ochi și cam tot. Răceală răutăcioasă care, în ceea ce mă privește, nu se poate manifesta ca la tot omul, cu nas curgător și roșu de atâta șters, ceva strănuturi și voce înfundată. Nu! Se duce răceala asta direct în amigdale, crește fără ezitare temperatura corpului și chinuie fiecare particică de mușchi fără omiteri.
     Și cum stăteam eu în pat, ca un om bolnav, cât am putut de mult, vreo 3 ore după ora 8, oră maximă de trezire, m-am tot gândit și răzgândit cum să fac eu să pregătesc ceva simplu, dulce și bun, așa ca de efort de om bolnav și fără astâmpăr. Și atunci mi-am adus aminte de aluatul de foietaj ce tot aștepta cuminte în congelator și de gemul de mure făcut vara trecută, la bunica, gem la care, din cauza gemului minunat de caise și celui de vișine, nu i-a mai venit de mult rândul de a se prezenta frumos în bucătărie. 
     Și tare s-a potrivit cu aluatul fraged și cu cele câteva pătrate de ciocolată albă cu care l-am amestecat. Și mult am mai stat eu la prepararea bunătăților simple, din cauza stărilor de nu prea bine, dar gustul și textura a ceea ce a rezultat aproape că are efect vindecător.
    
        Ingrediente
  • 1 pachet aluat foietaj (din care ies vreo 20 de bucăți)
  • 30-50 gr ciocolată albă
  • gem de mure 
  • zahăr pudră
  • 1 gălbenuș de ou

     Am lăsat aluatul la decongelat (nu se recomandă decongelare forțată). Fără a mai întinde aluatul, am decupat rondele cu o formă rotundă. Am topit ciocolata albă (la microunde) și am amestecat-o cu gemul (dozați cantitatea după cum doriți; eu am adăugat ciocolată pentru că gemul meu este destul de lichid, iar gustul mi s-a părut foarte bun). Pe jumătate din rondele se pune câte o linguriță de amestec de gem cu ciocolată. Cealaltă jumătate de rondele le-am crestat cu un cuțit și le-am uns cu gălbenuș. Am lipit jumătățile crestate peste cele cu gem (am folosit o furculiță cu care am lipit marginile). Le-am pus în tava tapetată cu hărtie de copt, le-am introdus în cuptorul bine încins și le-am lăsat cam 20 de minute, la 180 de grade, până s-au rumenit frumos deasupra. După ce s-au răcit le-am pudrat cu zahăr.
    Un dulce fraged foarte rapid și foarte bun!
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss