contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Aperitiv Cu Branza Si Sunca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



In luna mai a.c. am participat la concursul Bloggospodina organizat de Laura Laurentiu, cu doua retete dulci: Tort Malaga si Tort cu mousse de capsuni. M-am clasat pe locul 13 din 60 si am castigat Cutia de retete a Laurei.

Toate retetele-s minunate, prajiturile de vis, dar pentru prima data am zis sa incerc aceasta rulada aperitiv care e foarte potrivita atunci cand ai musafiri si e foarte satioasa.
Multumesc, Laura Laurentiu!
Servire: 12 portii
Preparare: 50'
Racire: 3h
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pt.blat:
4 oua,
100g smantana,
6 linguri de faina,
1 lingurita praf de copt,
putina sare.
Pt.umplutura:
500g branza proaspata de vaci,
100g smantana,
1/2 ceapa
1 lingurita rasa de paprika dulce,
200g sunca,
1 rosie,
sare.
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu smantana intr-un castron.

Faina se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat spuma impreuna cu sarea intr-un vas separat.

Atat faina, cat si albusurile se adauga peste crema de galbenusuri. Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus,

apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii(care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) se scoate din cuptor.
Se desprinde blatul de hartia de copt cu un cutit lung, apoi se ruleaza in aceeasi hartie.

Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se pune in blender smantana si branza de vaci-eu am folosit 300g telemea de oaie si 200g smantana, ceapa taiata marunt, sare si paprika. Se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa.

Crema se amesteca cu sunca taiata marunt-eu am pus doar 100g.
In loc de rosie, pentru ca nu o suport, am folosit ardei gras rosu, aproape treisferturi din unul mare de tot-pe care l-am taiat cuburi.

Cine foloseste rosie, e bine sa o opareasca 2-3 minute in apa clocotita, apoi sa o decojeasca si sa o taie bucati, eliminand semintele si partea zemoasa.
Blatul se desface, se unge cu crema de branza in care am amestecat ardeiul si sunca

si se ruleaza strans si se infasoara in folie alimentara sau de aluminiu.
Se da la frigider 3 ore inainte de servire, cand se taie in felii de 1 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Se decoreaza cu cascaval ras, patrunjel uscat/verde si felii de ardei.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10