contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Aperitiv De Rosii Cu Crema De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Aceasta rulada tin de mult sa o fac. Am gasit-o pe foarte multe situri franceze. Am studiat mai multe variante si a rezultat aceasta. Este foarte buna, blatul este pufos si usor de rulat.

Ingrediente pentru blat:
* 3 oua        * 100 ml apa fiarta
* 50 ml amidon       * 30 ml faina
* 1 lingurita boia de ardei (Paprika)
* 1-2 lg pasta de tomate
* 60 g unt topit            * sare
* 1 lingurita praf de copt

 

 

Pentru crema de branza:
* 200 g de branza      * 1-2 lg smantana
* 2 fire ceapa verde       * 1 lg. patrunjel tocat
* 1 catel mic de usturoi      * sare     *  piper

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare.
Intr-un castron, se bat cu mixer electric cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat. Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cerne. Se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit, dar sa nu atinga punctul de fierbere.


Se adauga boiaua de ardei si pasta de rosii, pana capata o culoare rosiatica. Indicat sa folositi boia de ardei praf, ca ii da o culoare mai frumoasa. Eu am pus din tub unguresc si culoarea a iesit mai pala.
Apoi se incorporeaza uşor si albuşurile de ou. Se pregateste o tava pe care se pune hartie de copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute in cuptor. Se scoate aluatul si se ruleaza cu o carpa.


Separat intr-un castron mare, se combina branza, firele de ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat şi usturoiul optional. In functie de consistenta branzei, daca este nevoie se adauga si putina smantana. Se amesteca totul si se pune umplutura peste aluat, apoi se ruleaza. Se da la rece. Eu m-am grabit si blatul nu se racise suficient, asa ca branza s-a mai topit, neavand aceeasi grosime peste tot. Se poate servi cu o salata alaturi. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com