contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Gem De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura foarte rapida, care merge cam la orice ocazie, zic eu. N-am mai facut pana acum, i-a venit randul pentru ca vroiam sa golesc niste borcane de gem din frigider. Am reusit doar partial. Blatul e un pandispan cu cacao, din 4 oua, batute cu 120 g de zahar + 2 linguri de ulei, 90 g de faina si 30 g de cacao. L-am copt in tava aragazului, pe hartie de copt, nivelat uniform pe toata suparafata acesteia. Odata copt, l-am mai lasat 5 minute in cuptorul cald, l-am scos si l-am rulat cu tot cu hartia de copt - m-am cam ars la faza asta, dar nu merge cu manusi de bucatarie, la cat is mainile mele de mici. L-am invelit int-un prosop umed si l-am lasat la racit. Ar fi trebuit probabil sa desprind initial blatul cu cutitul de hartia de copt, apoi sa rulez, dar o s-o fac data viitoare. Cand s-a racit, l-am umplut cu gem, am rulat cat mai strans, l-am imbracat in ciocolata si l-am dat la frigider sa se intareasca glazura. Si that was it cu prajitura, s-a mancat tzac-pac, colegul a zis ca e ca de la magazin. Eu sper sa nu fi fost, ce sa zic :)). Ca doar a fost de casa. 





Rulada poate sa fie de mare efect daca aveti gosti, adica se poate decora si umple foarte misto si bun. Si, foarte departe de rulada, cina mea de aseara, neadecvata momentului, stiu. N-am mai consumat de mult toate astea impreuna, fasolea (facuta de C.) n-a avut deloc adaos de ulei, ceapa a fost coapta si carnatul, facut tot la cuptor. Castravetele, din productia proprie de muraturi, care incepe sa dipara usor. Si na, am luat cu paine ca era calduta inca :). Sambata gustoasa!