contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Pentru acest inceput de saptamana va propun o prajitura simpla si rapida, sora foarte buna cu baclavaua.
  Rulorile cu nuca au exact acelasi gust ca si baclavaua, ingrediente asemanatoare cu singura diferenta ca se foloseste aluatul frantuzesc. O puteti considera o varianta foarte rapida a baclavalei fiind la fel de buna...
Ingrediente:

-600 g foietaj,
-50 g unt topit,
-50 g migdale macinate(optional)
-200 g nuca macinata,
-un varf cutit scortisoara,
-1-2 plicuri zahar vanilat,

Pentru sirop
-250 g zahar,
-200 ml apa,
-3 linguri esenta de rom,
-coaja si zeama de la o lamaie,

Preparare:

   De ceva timp am descoperit un aluat frantuzesc foarte bun, tras in foi subtiri si taiat in patrate care este foarte practic. Asa cum vedeti prajitura mea  nu va necesita taiere dupa coacere ceea ce este un avantaj pentru estetica prajiturii deoarece stim ca acest  aluat e mai greu de taiat dupa ce s-a copt.
   In primul rand puneti aluatul la decongelat, fara sa il lasati sa se inmoaie foarte mult ci decat atat cat sa poata fi rulat. Incalziti cuptorul si topiti untul dupa care amestecati nuca cu praful de scortisoara si zaharul vanilat.
  Ungeti cu o pensula inmuiata in unt topit fiecare patratel si presarati abundent cu nuca macinata. Rulati usor fara sa strangeti ruloul si asezati-le intr-un vas  pe care l-ati uns cu unt topit. Procedati la fel cu toate patratelele iar la sfarsit ungeti rulourile cu unt topit si dati la cuptor.

    Se coc pana se rumenesc bine.
 In acest timp se prepara siropul din apa si zahar pana se leaga bine. Se inchide focul si se adauga coaja, zeama de lamaie si romul.
 Cand rulourile s-au rumenit bine se scoat si se toarna peste ele siropul bine racorit, si se lasa sa se absoarba. Se presara cu nuca macinata, nuca de cocos, migdale etc.
 Inainte de a fi servite se tin la rece cateva ore.
  Deoarece, la fel ca baclavaua, rulourile cu nuca sunt niste prajituri foarte dulci, puteti jongla cu cantitatea de zahar din sirop dupa cum poftiti, in functie de cat de dulce vreti sa fie prajitura  avand in vedere ca avem in compozitie si zeama de lamaie.
  Rulourile cu nuca sunt un desert minunat, delicios si foarte rapid pe care vi-l recomand sa il incercati atunci cand vreti ceva dulce rapid si mai ales cand va este pofta de baclava...