contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Din Fleica De Porc La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima perioada am avut numai postari dulci... nu stiu ce-o fi fost cu mine :) Poate faptul ca am intrat la dieta... Se justifica totusi... fiind o masochista culinara (nume dat de colegele mele), adica atunci cand imi e foame eu stau pe bloguri culinare... :)
Si pentru ca nu trebuie sa sufere nimeni din cauza ca vreau eu sa mai dau jos vre-o 5 kg, v-am pregatit astazi o fleica la cuptor... un deliciu caloric... anti-dieta... anti-post, dar bunaaaa rauuuu! 
Reteta am gasit-o pe al2lea. Multumesc de reteta!

Ingrediente pentru 2 portii:
cca 500 g fleica porc
1 morcov
2 cepe mai mici
½ ardei gras verde
½ ardei gras rosu
4 cartofi
4 catei usturoi
2 foi dafin
sare
piper
delikat
ulei de floarea soarelui
2 felii cascaval optional

Sos:
5 catei usturoi
2 linguri smantana
ulei
marar verde
Fleica am taiat-o bucati lungi, pe care le-am condimentat cu sare si piper, iar apoi le-am rulat. Pentru mai multa siguranta le-am prins cu scobitoare. Intr-o tava am pus putin ulei, am adaugat rulourile de fleica, iar printre ele am pus bucati de morcov taiate pe lung, ceapa taiata in 4, ardeiul taiatpe lung, iar la urma cartofii taiati cubulete. 
Am rupt frunzele de dafin si le-am pus in tava, am adaugat delikat, ulei si am completat cu apa, iar la urma am mai pus putin piper.
Am dat la cuptor ptr 30 minute, la 200 grade. In aceasta perioada am intors rulourile cel putin o data. Dupa 30 minute, am pus si cateii de usturoi taiati pe jumatate, si am mai lasat la cuptor inca 30 minute, sau pana este carnea gata.
Spre final am pus deasupra bucatilor de carne cate o felie de cascaval (eu am pus doar la jumatate dintre ele) si am mai dat la cuptor ptr 5 minute.
Cat carnea si legumele au stat la cuptor, am pregatit mujdeiul... din 5 catei de usturoi pisati, si frecati cu putina sare si ulei. Cand a devenit o pasta am adaugat smantana si mararul verde tocat marunt.
Am servit rulourile alaturi de legume si sosul de usturoi, impreuna cu minibaghete fragede.
Un deliciu pe care cu siguranta il voi repeta... cand voi termina dieta! :) Pentru o bunatate d-asta merita sa fac o ora de sala in plus! :))
Pofta buna va doresc!!!