contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sa Ramanem Activi!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va propun ca-n aceasta saptamana sa redescoperim placerea de a face sport, ne a ne vedea trupul modelandu-se sub puterea noastra. Ce poate fi mai placut decat el sa ne asculte? Mai neplacut este ca noi sa nu facem nimic pentru a-l ajuta.

Si-atunci, pentru ca longevitatea este ascunsa chiar sub nasul nostru,  haideti sa redescoperim bucuria de a face sport. Pentru ca nu trebuie sa fim sclavii unor trupuri greoaie, de dusmanii ce pandesc din umbra, afectiunile ce se creioneaza pe fondul unui indice al masei corporale mult prea mare, de kilogramele in plus, acumulate prin mese imbelsugate si sedentarism. Trebuie sa fim mandri de ce avem, si pentru asta sa facem orice. Sa nu traim oricum, ci dupa unele reguli care, desi suna urat, ele pot sa aduca mai multe decat inconfortul creat de fonetica.

Nu este greu, poate nici usor la inceput, ori dupa o pauza, sa facem sport, si nu putine minute, dar, dupa un timp organismul ne va multumi. Oasele, inima, colesterolul, tensiunea, vasele de sange vor simti efectul sportului.

Daca ati putea privi in interiorul organismul vostru, ma refer la vederea unor analize care sa va arate starea de sanatate, si-ati vedea ca nu stati pe roze, nu ati face nimic sa inlesniti raul ce se produce? Eu cred ca da. Dar poate va este teama, teama ca nimic nu se mai repara. Nu este asa, organismul lupta, in jurul vostru sunt oameni care lupta, medici, prieteni, dar nu trebuie sa ajungeti sa deveniti dependenti de ei, caci daca vorbim despre asta, inseamna ca raul produs merge mai departe. Trebuie sa luptati voi, ca sa va placa de ce vedeti in oglinda. NU este greu, doar cateva minute de sport zi de zi va scapa de chinul unui colesterol prea mare, de nesuferitele kilograme in plus, ce va despart de a purta hainele, marimea pe care v-o doriti, si lista poate continua.

Cel putin 30 de minute zi de zi, dedicate sportului, sau 15 minute de gimnastica va ajuta sa traiti mai mult. Evident ca, daca veti incepe sa mancati sanatos, sansele cresc mai mult. Mers incet, sau alert, jogging, pur si simplu plimbari prin parc, sunt activitati cardio extrem de benefice, care ajuta oasele, le stimuleaza sa ramana dure, musculatura, veti deveni rezistenti la efort, asta se vede in timp, va modelati trupul, si va ajutati sistemul circulator. O ora de mers de pe jos arde 300 de calorii, in timp ce mersul incet arde intr-o ora, nici mai mult, nici mai putin de 200 de calorii. Joggingul, care implica mai mul efort, arde 600 de calorii. Nu este greu, nu? Ce ne desparte de toate acestea, de bcuuria de a ne vedea mai usori pe cantar? Comiditatea. Care s-a nascut odata cu aparitia masinilor, pe care le folosim la tot mai multe munci, si uitam de picioarele noastre, ca sa zic asa.

Si daca comoditatea nu va sperie, si efectele sale, incercati-va sa va creionati portretul vostru peste vreo 20-30 de ani. Va place cum aratati?



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com